Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 Čína - Peking, Hongkong, Macao     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 19.11.2024 - 28.11.2024 (10 dnů)
      45.890 Kč za osobu
      Sleva: -16%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Pekingu
Cestujte pohodlně na letiště ve svém vlastním autě. Parkovné na celou dobu vaší cesty už za Vás zaplatil NIKAL! Nutné nahlásit parkování při rezervaci. Váš let s Air China odlétá z Vídně do Pekingu po poledni a vy dorazíte do Pekingu brzy ráno následujícího dne odpočatí a plní elánu.

2. den: Příjezd do Pekingu
Na letišti Vás srdečně přivítá náš průvodce. Po vyřízení vstupních formalit začíná vaše poznávací cesta milionovým Pekingem. Jako první navštívíme náměstí Tchien-an-men (Náměstí nebeského klidu) s fotopauzou u Národního divadla. Následně Vás převezeme do vašeho hotelu v Pekingu, který vás bude hostit po následující 3 noci.

3. den: Peking: Zážitek ze Zakázaného města!
Dnes se vydáme do Zakázaného města! Po snídani Vás provedeme Zakázaným městem, bývalým císařským palácem (zahrnuto v kulturním balíčku). Zde žili a vládli až do revoluce v roce 1911 čínští císaři dynastií Ming a Čching. Obyčejným lidem byl vstup odepřen, což vysvětluje název Zakázané město. V roce 1987 bylo UNESCO prohlášeno za světové kulturní dědictví. Pokračujeme do parku Jing Šan, odkud se nám naskytne nádherný výhled na Zakázané město. Poté navštívíme Bubnové věže a uděláme si procházku čtvrtí Hutong. Zde zažijete pravé centrum Pekingu. Návrat do hotelu.

4. den: Peking: Návštěva Velké zdi!
Dnes máte k dispozici volný den. Pokud si přejete, můžete nás po snídani doprovodit k symbolu Číny, Velké čínské zdi! (zahrnuto v kulturním balíčku). Tato 21 196 km dlouhá zeď je považována za největší stavební dílo na světě - dokonce je z vesmíru dobře viditelná jako dlouhá linie táhnoucí se napříč většinou dnešní Číny. Z hradeb a strážních věží se naskýtá jedinečný výhled na okolní krajinu. Po návratu do Pekingu uděláme ještě fotopauzu u Národního stadionu (Ptačí hnízdo), který se nachází v olympijském parku v Pekingu a byl místem konání olympijských her.

5. den: Peking: Letní palác a Chrám nebes
Ráno snídaně a pokud máte zakoupený kulturní balíček, navštívíme na závěr našeho pobytu v Pekingu Letní palác, největší "císařskou zahradu" v celé Číně. Následně se přesuneme k Chrámu nebes "Temple of Heaven", úchvatné památce z doby dynastií Ming a Qing. Večer se pro klienty, kteří si zakoupili balíček s požitky, chystá večeře s typickou tradiční pekingskou kachnou. Nenechte si ujít tuto světoznámou specialitu. Přenocování v Pekingu.

6. den: Peking - Hongkong
Po snídani se dnes musíte na chvíli rozloučit s hlavním městem Číny. Odvezeme vás na letiště, odkud poletíte společností Air China do Hongkongu. Po příletu vás náš autobus přepraví do vašeho hotelu. Zbytek dne máte čas na odpočinek.

7. den: Hongkong: Prohlídka města
Dnes máte spoustu času na samostatné prozkoumávání Hongkongu. Případně se můžete připojit k našemu průvodci na řízenou prohlídku Hongkongu, během které navštívíme hlavní památky města (kulturní balíček). Po snídani vás autobus zaveze na světoznámý "Victoria Peak". Odtud se naskýtá dechberoucí výhled na světovou metropoli Hongkong. Pak se vydáme do "plovoucí vesnice Aberdeen", místa proslulého svým "rybářským lidem", kteří většinu svého života tráví na malých obytných člunech na vodě. Naše objevná cesta pokračuje podél pobřeží "Hongkong South", které připomíná francouzské Azurové pobřeží, ale zároveň je to jedna z nejhustěji osídlených oblastí na světě. Další zastávkou bude místo hongkongských "bohatých a slavných", "Repulse Bay", známá svou bílou písečnou pláží a jedinečným výhledem na "Jihočínské moře". Přenocování v Hongkongu.

8. den: Macao
Dnes se vydáme na moře. Trajektem přeplujeme do Macaa (volitelný výlet). Macao, malá enkláva, která dnes patří Číně, je nejstarší asijsko-evropskou kolonií. Po dobu 450 let patřilo Portugalsku, a to až do 19. prosince 1999. Toto jedinečné město je známé nejen svými kasiny, ale také svými evropskými kořeny, které sahají daleko do minulosti a jsou dodnes viditelné v mnoha typicky portugalských budovách a náměstích, z nichž některé byly zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Některé z nich navštívíme během naší městské prohlídky. Na závěr naší exkurze navštívíme "The Venetian", největší kasino na světě. Večer se vrátíme do Hongkongu na naše poslední přenocování.

9. den: Hongkong - Zpáteční let do Vídně
Užijte si svůj poslední den v Hongkongu podle vlastního vkusu. Odpoledne vás náš autobus odveze na letiště, odkud s Air China přes Peking nastoupíte na cestu domů do Vídně.

10. den: Návrat do Vídně
Odpočiňte si během nočního letu z Pekingu do Vídně na palubě Air China a připravte se na přílet do Vídně odpočatí a plní nezapomenutelných zážitků a vzpomínek.


Důležité: Na tuto cestu potřebujete platný cestovní pas, který musí být platný ještě alespoň 6 měsíců po zahájení zpáteční cesty!

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro místního průvodce a řidiče.
     
Poznámka: Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 10 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Vídně do Pekingu s Air China
  • 1 zavazadlo o hmotnosti max. 20 kg na cestujícího
  • 1 kus příručního zavazadla o maximální hmotnosti 8 kg (40x20x25 cm)
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování auta na letišti po celou dobu trvání cesty (nutné objednat předem při rezervaci)
  • Let z Pekingu do Hong Kongu
  • Krátká prohlídka města Peking zahrnuta do programu v den příjezdu
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu
  • Let z Hongkongu do Pekingu a dále do Vídně s Air China


Vízum:

Pro tuto cestu nepotřebujete typické čínské turistické vízum. Vzhledem k námi zvolenému letovému spojení a trase cesty stačí pro české a slovenské občany tzv. visa-on-arrival, které obdržíte na letišti v Pekingu ihned po příletu. Jedinou podmínkou je cestovní pas platný 6 měsíců po datu návratu.





Hongkong


Letní palác v Pekingu


Velká Čínská zeď