Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 Egypt plavba po Nilu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základní cena, 4* a 5* hotely včetně snídaně

    • 15.05.2024 - 22.05.2024 (8 dnů)
      21.980 Kč za osobu
      Sleva: -49%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 Egypt plavba po Nilu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základní cena, 4* a 5* hotely včetně snídaně

    • 15.05.2024 - 22.05.2024 (8 dnů)
      26.080 Kč za osobu
      Sleva: -43%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Let do Hurghady
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Hurghady. Zde na vás čeká delegátka společně s naším autobusem. Po vyřízení vstupních formalit vás autobus přepraví do hotelu v Hurghadě, kde strávíte první noc. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Luxor & chrámy
Po snídani se vydáme do Luxoru, kde začíná naše plavba po Nilu. Navštívíme chrámy města (zahrnuto v kulturním balíčku). Poté se přesuneme do chrámu Karnak, kde se během prohlídky seznámíme s historií Egypta. Následně navštívíme Luxorský chrám a užijeme si návštěvu chrámu Amóna. Odpoledne si užijete pohodlí vaší 5*hvězdičkové luxusní výletní lodě na Nilu. Večeře na lodi a přenocování.

3. den: Theben & Údolí králů
Pro všechny ranní ptáčata organizuje průvodce let balonem nad Nilem (k rezervaci na místě). Poté všichni společně prozkoumáme západní břeh Luxoru (zahrnuto v kulturním balíčku). Navštívíme Kolosy Memnona, pak zamíříme do Údolí králů a nakonec navštívíme pohřební chrám královny Hatšepsut. Odpoledne se lodí přesuneme do Edfu, kde si vychutnáme večeři.

4. den: Edfu - Kom Ombo
Po snídani můžete podniknout procházku v Edfu, kde navštívíme chrámový komplex (k rezervaci na místě). Poté nás cesta zavede do Kom Ombo, kde navštívíme chrám Sobeka a dozvíme se něco o umění léčitelství ve starověkém Egyptě (zahrnuto v kulturním balíčku). Večeře a přenocování v Kom Ombo.

5. den: Assuan!
Po snídani se autobusem a lodí vydáme do Assuanu (zahrnuto v kulturním balíčku). Zde navštívíme „Vysokou přehradu“ a Philae chrám na ostrově Agilika. Odpoledne máte volno. Můžete prozkoumat město Assuan na vlastní pěst nebo se s námi (k rezervaci na místě) můžete vydat do núbijské vesnice a seznámit se s jednou z nejstarších kultur světa. Večeře a přenocování na lodi.

6. den: Abu Simbel (K rezervaci na místě)
Brzy ráno navštívíme Velký chrám v Abu Simbelu (k rezervaci na místě) na jihu Asuánu. Chrám byl postaven v 13. století př. n. l. Ramsesem II. a je od roku 1979 součástí světového kulturního dědictví UNESCO. Odpoledne naše plovoucí hotel vypluje směrem do Edfu, kde strávíme noc. Večeře na lodi.

7. den: Nil
Brzy ráno se vydáváme na cestu s heslem „Kotvy vzhůru!“. Nejprve zamíříme do Esny. Odpoledne se necháme unášet po Nilu zpět do Luxoru. Ti, kteří mají zájem, se mohou připojit k našemu průvodci na prohlídku města Luxor (k rezervaci na místě), než se vrátíme na večeři na lodi.

8. den: Návrat domů / Prodloužení pobytu u moře
Dnes je bohužel čas se rozloučit s vaším plovoucím hotelem. Náš autobus vás odveze buď na letiště, odkud nastoupíte na let zpět do Prahy/Vídně, nebo vás zaveze do plážového hotelu, kde strávíte týden All-Inclusive dovolené v Hurghadě. (*při letu zpět do Vídně, v závislosti na čase letu, vám zkrátíme čekání na večerní let pobýváním v plážovém hotelu v Hurghadě. Odtud vás autobus odveze ve večerních hodinách na letiště, kde nastoupíte na svou cestu zpět domů).

8-15. den: Prodloužení pobytu u moře!
Osmý den se ubytujete ve vašem pokoji v 4* hotelu v Hurghadě. Samozřejmě vás autobus přepraví přímo z lodi do hotelu. Užijte si slunce Egypta a vody Rudého moře. All Inclusive stravování splní všechna vaše přání.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu nebo na lodi. Osobní náklady. Vízové poplatky na místě cca 27 USD za osobu. Spropitné na lodi cca 56 EUR na osobu. Další vstupy a výlety nad rámec programu.

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Hurghady a zpět
  • 1 x příruční zavazadlo na osobu, 1 x zavazadlo max. 20 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 1 noc v Hurghadě v 4* hotelu
  • 6 nocí na 5* Superior lodi M/S Jaz*
  • 7x snídaně na palubě nebo v hotelu
  • ZDARMA balíček požitků: 6x plná penze na palubě lodi v hodnotě 6 590 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


Plážové prodloužení v Hurghadě

  • 7 nocí v 4* luxusním hotelu
  • 7x All Inclusive balíček včetně jídla a nápojů v hotelu
  • Všechny transfery z lodi do hotelu a na letiště.

Doporučujeme:

  • All Inclusive balíček na palubě vaší lodi: Všechny místní nápoje na palubě jsou zahrnuty!
  • Kulturní balíček: Luxor & Karnak chrám, Kom Ombo, Asuán, Údolí králů




Údolí králů


5* superior výletní loď MS Jaz


Korálové útesy v Rudém moři