Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 IR Zelený ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 02.07.2024 - 09.07.2024 (8 dnů)
      48.980 Kč za osobu
      Sleva: -23%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 IR Zelený ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 02.07.2024 - 09.07.2024 (8 dnů)
      45.980 Kč za osobu
      Sleva: -24%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Dublinu
Cestujte pohodlně a bezpečně letadlem z Prahy nebo Vídně do Dublinu. Zde na Vás bude čekat náš průvodce a autobus, který Vás odveze rovnou do Vašeho hotelu střední třídy. Při rezervovaném Balíčku požitků Vás po ubytování v pokoji čeká také večeře. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Dublin - Okružní prohlídka
Už dnes zamíříme k nejzajímavějšímu místu Vaší cesty. Po snídani poznáme malebný Dublin, který založili Vikingové. Historická O‘Connell Street s georgiánskými budovami a náměstími, St Stephen‘s Green a řeka Liffey, Trinity College a slavná Book of Kells už na nás čekají! Odpoledne si s průvodcem prohlédneme pivovar Guinness, sedmipatrové muzeum věnované nejslavnějšímu irskému exportnímu produktu Guinness Stout (v rámci Kulturního balíčku). Z vrcholu pivovaru Guinness si můžete užít 360stupňový výhled na Dublin, zatímco si budete vychutnávat místní pivo. Je zde také možné zakoupit suvenýry. Večer se vrátíme do hotelu na večeři (při rezervovaném Balíčku požitků).

3. den: Dingle - Kerry
Po snídani nás čeká poloostrov Dingle, který National Geographic kdysi označil za „nejkrásnější místo na světě“. Jedeme na Slea Head, odkud je nádherný výhled na hory a pobřeží. Před odjezdem do Kerry se zastavíme v malebném přístavním městečku Dingle, které je známé svými barevnými domy a vynikajícími rybími restauracemi. Poslední zmiňované můžete navštívit i na vlastní pěst. Poté se vrátíme na večeři (v případě rezervovaného Balíčku požitků) a přenocujeme v našem hotelu v hrabství Kerry.

4. den: Ring Of Kerry
Po snídani se vydáme na výlet s nádhernými přírodními výhledy - Ring of Kerry(v rámci kulturního balíčku). Trasa dlouhá 170 km prochází nejkrásnějšími irskými scenériemi a nabízí úchvatné výhledy na mohutný Atlantický oceán. Mimořádně oblíbená turistická trasa se vyznačuje Moll‘s Gap a Ladies‘ View, strmými útesy, písečnými plážemi a částečně nedotčenou přírodou. Odpoledne navštívíme národní park Killarney, vůbec první národní park vytvořený v Irsku. Během procházky si všimnete jezer Killarney, mocných dubových a tisových lesů a impozantních horských vrcholů. Zde se také nacházejí nejstarší pralesy Irska. V roce 1981 byl park zařazen na seznam programu UNESCO. Je zde možnost projít se zahradami hradu Muckross nebo strávit čas v Killarney (v rámci Kulturního balíčku) než se vrátíte do hotelu, kde Vás čeká večeře (při rezervovaném Balíčku požitků).

5. den: Galway & Clonmacnoise
Dnes se po snídani vydáme do živého a oblíbeného přístavního města Galway a cestou se zastavíme v Clonmacnoise. Křesťanský klášterní komplex ze 6. století je proslulý svým romantickým výhledem na břehy řeky Shannon. Můžeme obdivovat krásné kostely s vysokými kříži vytesanými do kamene a kulatými věžemi. Pokračujeme do atlantického přístavního města Galway, které navštívil i Kryštof Kolumbus. Při procházce po spletitých středověkých uličkách starého města vás čeká objevování plné překvapení. Odpoledne budete mít možnost jít samostatně do města. Večeře (při rezervovaném Balíčku požitků).

6. den: Clare County
Dnes máte volný den nebo se k nám můžete připojit a pojedeme objevovat Hrabství Clare (v rámci kulturního balíčku). Navštívíme majestátní Moherské útesy, které se tyčí 200 metrů nad hladinou Atlantského oceánu a lemují 8 km divokého oceánského pobřeží, odkud si můžete vychutnat nádherný výhled na celé pobřeží. Cesta vede přes Burren, zvláštní měsíční krajinu, která se vyznačuje jedinečnými skalními útvary vzniklými před miliony let. Naší další zastávkou je ikonický hrad Bunratty, postavený v 15. století a nachází se v národním parku Bunratty, kde se cítíme, jako bychom se vraceli v čase, když se procházíme. Oblíbený skanzen nabízí živý pohled na život venkovského obyvatelstva v 19. století. Večeře (při rezervovaném Balíčku požitků) a nocleh v hotelu.

7. den: Kilkenny
Dnes, po snídani v hotelu, Vás zveme k návštěvě impozantní skály Rock of Cashel, historického místa proslulého středověkou katedrálou a klášterem na vápencovém útesu. Pokračujeme v cestě do krásného tržního města Kilkenny. Budete mít volný čas k prozkoumání města. Ve městě se nacházejí známé památky, jako je katedrála sv. Canice a kulatá věž, Rothe House, katedrála sv. Marie, radnice v Kilkenny, Muzeum středověké míle atd. Město je také známé svými řemeslnými a designovými dílnami. Rozhodně stojí za to zajít do místní irské hospody (např. Kyteler Inn Pub) a vychutnat si pravé irské jídlo. Odpoledne se vracíme zpět do Dublinu, kde strávíme naši poslední noc. Večeře (při rezervovaném Balíčku požitků).

8. den: Návrat
Je čas rozloučit se s Dublinem a Smaragdovým ostrovem. Po snídani vás náš autobus bezpečně odveze na dublinské letiště, odkud se vrátíte domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Důležité: Na tuto cestu potřebujete platný cestovní pas nebo občanský průkaz, který musí být platný ještě alespoň 3 měsíce po zahájení zpáteční cesty!



Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy/Vídně do Dublinu a zpět
  • 1 zavazadlo do 20 kg na osobu,
    příruční zavazadlo do 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí v hotelech střední třídy během celého zájezdu
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků: 7x večeře v hotelu/ restauraci v hodnotě 4.990 Kč
  • Během celého zájezdu je vám k dispozici česky mluvící průvodce

4 výlety v ceně:

  • Dublin - Citytour
  • Dingle & Kerry!
  • Galway & Clonmacnoise!
  • Kilkenny

Doporučujeme:

  • Balíček výletů a vstupů: Guiness Storehouse, Clare County, Ring Of Kerry
  • Kompletní cestovní pojištění s možností storna zájezdu




Temple Bar v Dublinu


Zámek Kylemore Abbey