Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 IT Pobřeží Amalfi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dnů)
      27.880 Kč za osobu
      Sleva: -28%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 IT Pobřeží Amalfi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dnů)
      22.980 Kč za osobu
      Sleva: -33%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Přílet do Říma!
Cestujte pohodlně a bezpečně letadlem z Prahy nebo Vídně do Říma nebo Neapole. Na místě vás bude čekat náš průvodce s autobusem. Poté se vydáte do vašeho hotelu k ubytování a na večeři. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Neapol - domov pizzy!
Dnes navštívíte hlavní město Kampanie - Neapol (v kulturním balíčku). Město, které svou pozicí jako setkání různých národů od starověku, získalo hluboký kulturní vliv a stalo se kulturním centrem. Toto je zřejmé, když se procházíte ulicemi plnými uměleckých a architektonických pokladů. Neapol má jedinečné kouzlo a kvete pod přírodními atrakcemi. Od fantastického jídla až po všechny druhy zábavy, nikdy se tu nebudete nudit. Neapol nevítá návštěvníky jen s otevřenou náručí, ale doslova je obejímá: Je známý pro svou srdečnost, nejen co se týče počasí. S výhledem na moře a s Vesuvem v pozadí, má hlavní město Kampanie pestrou, staletou historii s nespočetným množstvím monumentů k obdivování. Nabízí nádherný výhled na ostrovy Capri, Ischia a Procida. Historické centrum bylo UNESCO uznáno jako světové dědictví, protože jeho památky nejlépe reprezentují evropskou a středomořskou kulturu. Neměli bychom také zapomenout na roli Neapole jako kolébky italské kultury, včetně literatury, divadla, hudby a kuchyně. Kuchyně je v podstatě umění: Jedno z nejoblíbenějších jídel na světě, pizza, se zde narodila. Neapol je vášnivé a živé město, které okouzlí své návštěvníky v krátkém čase. Večer se vrátíte do hotelu na večeři (balíček požitků).

3. den: Sorrento!
Po snídani se vydáme na dobrodružství do Sorrenta. Sorrento, klenot „costiery“ (pobřeží). Město je umístěno vysoko na skalnatém útese s výhledem na moře, uprostřed poloostrova. Sorrento je obklopeno zálivem Neapol, Vesuvem a Ischií a Procida. Okolo se rozprostírají zelené zahrady vil a citronové háje; v centru uličky a náměstí plné historických budov, včetně rodného domu básníka Torquata Tassa (1544-1595), muzeí a dílen. U jeho nohou se nacházejí pláže Marina Piccola a Marina Grande a přístavy. Je zde kolem stovky hotelů a některé mají 200letou historii. Skvělé pobřežní klima umožňuje návštěvu Sorrenta kdykoli během roku. „Torna a Surriento“, jeden z největších klasiků neapolské hudby, je hymnou na krásu moře Sorrenta a vůni květů „země lásky“. Neexistuje silnější pozvání navštívit toto město a Sorrentské pobřeží. Také známý jako město citronů, doporučujeme vám během volného času ochutnat skvělý limoncello na oběd, typický likér po obědě a po večeři podle italské tradice. Krásné procházky úzkými uličkami a barevnými budovami vám dávají pocit, že jste v pohádce, kde člověk, příroda a historie stojí spolu. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

4. den: Casertavecchia!
Po snídani v hotelu vás zveme do Casertavecchie. Pro turisty je Caserta italským Versailles, městem Královského paláce Van Wittela, který byl postaven mezi 18. a 19. stoletím. Ve skutečnosti jsou kořeny Caserty mnohem starší. Její jméno pochází z latinského názvu Casa Hirta, který se vztahuje k poloze staré vesnice postavené na kopci. Během nájezdů Saracénů a pustošení měst v nížinách, duchovní a obyvatelé okolních oblastí, zejména ti, kteří přišli z Calatiy, našli v Casertavecchii bezpečné útočiště. Jedná se o okouzlující středověkou vesnici na svazích hor Tifatini, 4 km severovýchodně od Caserty. Budete fascinováni její rustikální jednoduchostí a tichem, do kterého je každý dům zahalen. Máte také možnost navštívit Královský palác v Casertě a zahrady (zahrnuto v kulturním balíčku) - Královský palác v Casertě předčil očekávání krále svým rozsahem a fantazií architekta a mistrů. Máte možnost prozkoumat královské pokoje a sály, které jsou součástí celkem 1200 místností paláce. Procházejte nádhernými zahradami - italskými a anglickými s krásnými fontánami, vodopády a parky. Volno v Casertě na oběd a procházku. Poté se vrátíme zpět do hotelu na večeři (balíček požitků) a přenocování.

5. den: Amalfi & Positano (na místě)
Dnešní den je volný nebo náš průvodce vás rád zavede do Positana a na pobřeží Amalfi (lze rezervovat na místě). Naše exkurze nás zavede na dvě dechberoucí pobřežní krajiny: Amalfi a Positano. První zastávka - Amalfi. Královna pobřeží, krajina mimořádné krásy, která proslavila Amalfi po celém světě. Impozantní hory, které ji obklopují, se strmě svažují do tyrkysového moře a působí na diváka silný vizuální dojem. Toto je královna Amalfi pobřeží, které nese její jméno: část tyrhénského pobřeží, která byla UNESCO uznána jako světové dědictví. Kromě nádherného moře zde najdete cenné historické pozůstatky, kouzelnou přírodu a okouzlující místa. Amalfi byla od 9. do 11. století rozkvétající mořskou republikou, obchodním centrem v Tyrhénském moři směrem k východním trhům. Jeho příběh je vyprávěn strukturou města, posazeného na horském hřebeni, které cestovatelům bude velmi připomínat souk. Románský základ, několikrát přestavěný během staletí, dnes ohromuje svým neomaurickým nebo arabsko-sicilským průčelím, které je vynikajícím příkladem. Interiér vás zavede na křížovou chodbu Ráj, klidné místo obklopené portikem zdobenými oblouky, které má také maurský vliv. Další zastávka - Positano. Užijte si kouzlo Amalfi pobřeží na dovolené v Positanu. Západně od fascinující přírodní terasy u Tyrhénského moře, na Amalfském pobřeží, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Zde převládá typická středomořská krajina jižní Itálie s bílými domy, které klesají k moři, a nádhernými plážemi, uličkami, které nabízejí všechny jednoduché radosti života: pomalé tempo, sofistikované butiky, kavárny a restaurace a místa, která jsou strážci historie. Positano je také luxus a high society a celá oblast nabízí mnoho klubů, restaurací a barů. Pro večerní zábavu si můžete vybrat, zda chcete zůstat vysoko v lokalitách přichycených ke skalám ve prospěch výhledu, nebo v plážových klubech, kde je aperitiv při západu slunce příjemným zážitkem. Usedněte na terase restaurace. Mezi dobré možnosti patří polévka ze škeblí nebo salát z mořských plodů vonící citronem, linguine s krevetami a smažené ryby. Mezi sýry Monti Lattari je nejoblíbenější Fior di Latte, stejný sýr, který najdete na pizze. A pokud tím vaše gastronomické zájmy nekončí, zjistěte, jak se můžete zúčastnit tematické exkurze: exkurze olivového oleje mezi olivovými háji a vinných sklípků mezi vinicemi. Večer večeře při rezervaci balíčku požitků.

6. den: Capri - Ostrov u Neapole!
Dnešní den máte volný. Nicméně, určitě je zde mnoho k objevování. Opusťme dnes pobřeží i pevninu a poplujme k největšímu ostrovu na Amalfiském pobřeží - Capri (můžete si rezervovat na místě). Toto je vzácná koncentrace krajinné krásy, zázraků archeologie, architektury a přírody, kde voní vzduch pomerančovými květy. Hned na první pohled pochopíte, že sláva, kterou Capri užívá, je zasloužená. Tvar ostrova nabízí nekonečné výhledy: útesy s výhledem na moře, neprostupné útesy, lemované svažitými terasovitými krajinami. Více než dostatek přírody, ideální klima a množství vzácných botanických rostlin: 850 druhů, z nichž některé byly přivezeny díky mnoha cestovatelům, kteří tam žili a přinášeli sem semena a rostliny z pěti kontinentů. Moře je nádherné, s jeskyněmi a skalními věžemi. Historie Capri je plná událostí, příběhů a osobností, včetně římských císařů a evropské aristokracie, kteří ji v 19. století znovuobjevili. Po příjezdu do přístavu se vydejte lanovkou na slavnou Piazzettu, okouzlující otevřené náměstí, které dominuje věž s kavárnami a balkonem s výhledem na moře. Zde se křižují všechny cesty prozkoumávání ostrova. Skutečný ráj na zemi! Odpoledne se vracíme do našeho hotelu, kde vás čeká večeře (balíček požitků).

7. den: Pompeje – město pod Vesuvem!
Po snídani dnes vyrazíme do Pompejí (v kulturním balíčku). Nemůžeme si dovolit vynechat kompletní prohlídku oblasti Kampánie a Amalfského pobřeží bez návštěvy archeologické lokality Pompeje. Toto znovuobjevené starověké město je světově jedinečným historickým a kulturním dědictvím a spolu s městy Herculaneum a Oplontis je součástí světového dědictví UNESCO, které každoročně přitahuje velké množství turistů. Jedná se o jedinečné místo, které návštěvníkům zaručuje neopakovatelný zážitek. Na této archeologické lokalitě můžete navštívit devět "Regio", což je devět oblastí, rozdělených do starověkých ulic a uliček, amfiteátru, impozantní nekropole a také vil, domů, chrámů a veřejných a rekreačních budov. Tato důležitá archeologická lokalita byla při výbuchu Vesuvu v roce 79 n. l. zasypána a poskytuje cenné svědectví o římské historii. Návštěva archeologické lokality Pompeje může také zahrnovat návštěvy měst Boscoreale, Oplontis, Stabiae, Longola, Castello di Lettere, Villa Sora, Polverificio Borbonico a Reggia di Quisisana. Ruiny v Pompejích byly poprvé objeveny koncem 16. století architektem Domenicem Fontanou. Herculaneum bylo objeveno v roce 1709 a systematické vykopávky zde začaly v roce 1738. Práce v Pompejích začaly až v roce 1748 a v roce 1763 byl nalezen nápis („Rei publicae Pompeianorum“), který místo identifikoval jako Pompeje. Práce v těchto městech v polovině 18. století označila začátek moderní vědy archeologie. Tato prohlídka je jako skok do minulosti a emocionální zážitek obklopený nyní zelenými úrodnými zahradami kolem Vesuvu, který je nepřehlédnutelným cílem naší cesty. Odpoledne se vrátíme do hotelu a následuje večeře(balíček požitků).

8. den: Zpáteční cesta!
Je čas se rozloučit s krásnou Itálií. Po snídani vás náš autobus bezpečně odveze na letiště v Římě, odkud vás čeká návrat domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Spropitné pro řidiče a místního průvodce cca 1€ na osobu / den.




Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy/Vídně do Říma a zpět
  • Zavazadlo do 20 kg na osobu
  • Příruční zavazadlo do 8 kg na osobu
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! Parkování osobního automobilu na letišti po celou dobu trvání zájezdu (nutné hlásit předem při rezervaci)
  • 7 nocí v hotelech střední třídy během celého zájezdu
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků: 7x večeře v hotelu/restauraci
  • Během celého zájezdu je vám k dispozici česky mluvící průvodce

2 výlety v ceně:

  • Sorrento
  • Casertavecchia

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Neapol, Vstup do Královského paláce v Caserta Veccia, Pompeje
  • Kompletní cestovní pojištění s možností storna zájezdu




Positano


Pompeje


Pobřeží Amalfi


Zahrada královského paláce v Caserte