Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 IT - Sicílie     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Prahy,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dnů)
      25.280 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 IT - Sicílie     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dnů)
      21.990 Kč za osobu
      Sleva: -39%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Katánie
Cestujte pohodlně a bezpečně letadlem z Prahy nebo Vídně do Katánie. Na místě vás přivítá průvodce spolu s autobusem. Poté vás odveze do vašeho hotelu. Pokud jste si zarezervovali balíček požitků, po ubytování vás čeká večeře. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Palermo a Monreale
Dnes navštívíme hlavní město ostrova - Palermo. Palermo, pulzující hlavní město Sicílie, fascinuje bohatým kulturním dědictvím. Katedrála, Normanský palác a Quattro Canti odrážejí pestrou historii města. Trhy jako Ballarò nabízejí autentický sicilský zážitek, zatímco místní kuchyně se svými arancini a cannoli hýčká vaše smysly. Palermo, místní srdce kultury, okouzluje jedinečnou směsicí historie, architektury a vynikající gastronomie. Poté zamíříme do Monreale. Zde vás uchvátí nádherná katedrála Santa Maria Nuova. Zlaté mozaikové vybavení a majestátní klášterní chodba svědčí o normanské slávě. Město nabízí také panoramatické výhledy na Conca d'Oro a spojuje historii, umění a kouzlo sicilského způsobu života. Večer se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

3. den: Taormina a Etna
Po snídani se vydáme za dobrodružstvím na ohnivou horu - Etnu (pokud máte rezervovaný kulturní balíček). Taormina na východním pobřeží Sicílie okouzluje antickou divadelní scénou, Etnou v pozadí a malebnými uličkami. Středomořský klenot, který spojuje historii a krásu. Dále se vydáme na nejvyšší a nejaktivnější sopku v Evropě - Etnu! Etna dominuje nad Sicílií. Její impozantní přítomnost, stálá aktivita a úrodné svahy formují krajinu ostrova. Ale nebojte se, samozřejmě zůstaneme v bezpečné vzdálenosti od lávových proudů. Večeře (balíček požitků) a nocleh v hotelu.

4. den: Erice a Segesta
Dnešní den můžete mít volný, nebo se k nám přidejte na výlet. Náš průvodce vás rád zavede do Eric a Segesty (možno rezervovat na místě). Nejprve navštívíme Erice, které se tyčí na kopci nad Trapani. Toto místo okouzlí svým středověkým kouzlem a výhledy na Tyrhénské moře. Hrad, úzké uličky a sladké pochoutky dělají z tohoto místa malebný skvost. Poté se vydáme do Segesty. Zde nás ohromí dobře zachovaný dórský chrám a starověké divadlo. Historické ruiny a venkovská atmosféra vyprávějí o dávné slávě tohoto místa. Návrat na večeři (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

5. den: Agrigento a Scala dei Turchi
Po snídani se dnes vydáme do Agrigenta a na Skálu Turků (Scala dei Turchi), v rámci kulturního balíčku. Agrigento, ležící na slunném jihu Sicílie, zaujme Údolím chrámů, které patří do světového kulturního dědictví. Dobře zachované antické řecké chrámy, včetně Chrámu Concordie, vyprávějí o slavných dobách. V blízkosti pobřeží se tyčí Skála Turků, unikátní skalní útvar z bílého vápence. Tyto spektakulární útesy formované větrem a vlnami, nabízejí nejen dechberoucí výhledy, ale i malebné místo pro relaxaci a koupání v tyrkysově modrém Středozemním moři. Agrigento a Skála Turků spojují historii a přírodní krásu v nezapomenutelný zážitek. Večer večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

6. den: Castelbuono
Snídaně v hotelu. Poté vás zveme do Castelbuona. Castelbuono, malebně situované v pohoří Madonie, se může pochlubit středověkým hradem, věží Ventimiglia a majestátním kostelem svatého Františka. Půvabné uličky a místní gastronomie dělají z tohoto města idylický sicilský skvost. Odpoledne se vrátíme zpět do našeho hotelu, kde na vás čeká večeře (balíček požitků).

7. den: Tindari
Dnešní den můžete mít volný, nebo se k nám přidejte na výlet do Tindari (lze rezervovat na místě), města starověkých Řeků. Prohlédneme si řecké divadlo a černou madonu v bazilice. Poté se přesuneme na pobřeží, odkud se nám naskytne dechberoucí výhled na Tyrhénské moře. Místo bohaté na historii a kulturní dědictví. Odpoledne se vrátíme zpět do hotelu na večeři, pokud máte rezervovaný balíček požitků.

8. den: Návrat domů!
Je čas rozloučit se se Sicílií a její nádhernou krajinou. Po snídani vás autobus bezpečně odveze na letiště v  Katánii, odkud nastoupíte na cestu domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Spropitné pro řidiče a místního průvodce cca 1€ na osobu / den.




Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Katánie a zpět
  • 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího, 1 příruční zavazadlo max. 8 kg
  • Příruční zavazadlo do 8 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět
  • ZDARMA! Parkování na letišti po celou dobu cesty (1x na rezervaci)
  • 7 nocí ve vybraném 4* hotelu SANTA LUCIA LE SABBIE D ORO
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků včetně 7x večeře v hotelu
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu

2 výlety v ceně:

  • Palermo & Monreale!
  • Castelbuono!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Taormina a Etna, Agrigento a Scala dei Turchi




Katedrální bazilika Sant'Agata


Starověké divadlo Taormina


Castellammare del Golfo