Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 Malta - objevte ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 02.05.2024 - 09.05.2024 (8 dnů)
      22.980 Kč za osobu
      Sleva: -44%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 Malta - objevte ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 02.05.2024 - 09.05.2024 (8 dnů)
      20.680 Kč za osobu
      Sleva: -47%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Přílet na Maltu
Přijedete pohodlně vlastním autem na letiště. NIKAL již zaplatil za parkovací místo po celou dobu vašeho zájezdu. Po odbavení začíná váš let s renomovanou leteckou společností z Prahy nebo Vídně na Maltu. Náš průvodce vás přivítá na letišti a doprovodí vás do našeho hotelu, kde strávíte následujících 7 nocí vašeho zájezdu. Večeře (při rezervaci balíčku požitků) a přenocování. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Mdina - bývalé hlavní město
Dnešní exkurze nás zavede do střední části Malty, jejíž dominantou je středověké pevnostní město Mdina, bývalé hlavní město Malty. Úzké klikaté středověké uličky vedou k impozantním baštám, které nabízejí nádherný výhled na ostrov. Cestou objevíte různé architektonické styly, včetně sicilsko-normanských paláců a dalších barokních budov s velkým historickým významem. V tomto „tichém městě“, které je rájem filmařů, se zastavil čas. Přes řeckou bránu opustíme Mdinu a zastavíme se u raně křesťanských katakomb v Rabatu. Poté budeme pokračovat k útesům Dingli. Po obědě navštívíme botanickou zahradu San Anton poblíž Prezidentského paláce, kterou můžete obdivovat zvenčí. Rovněž strávíme nějaký čas v řemeslném centru v Ta‘Qali. Na konci prohlídky uvidíte majestátní kopuli Mosta, jednu z největších v Evropě. Večeře (balíček požitků) v hotelu.

3. den: Gozo - ostrov zázraků
Dnes máte volný den nebo se můžete po snídani přidat k nám na výlet na ostrov Gozo (zahrnuto v Kulturním balíčku). Krátkou 20minutovou trajektovou dopravou se dostaneme do přístavu Mgarr. Váš průvodce Vás provede megalitickou svatyní Ggantija, nejstarší kamennou stavbou na světě před pyramidami v Egyptě. Pak navštívíte středověkou pevnost ve Victorii, fjordskou zátoku v Xlendi a Dwejre. Gozo je známé svými řemeslnými výrobky, zejména ručně vyráběnými krajkami a pleteninami. Návštěvníky zaujme svěží krajina ostrova a jeho tichá atmosféra na rozdíl od většího ostrova Malta. Trajektem se vrátíte zpět na Maltu a užijete si večeři (balíček požitků) ve vašem hotelu.

4. den: Valletta - návrat do středověku
Komentovaná prohlídka pulzujících ulic Valletty Vám umožní objevit krásu a kouzlo opevněného města postaveného rytíři v roce 1566. Řád svatého Jana vládl na ostrovu po dobu 268 let a zanechal zde úžasné kulturní dědictví - Valletta je toho příkladem. Ze zahrad Upper Barracca si užijeme úchvatný výhled na záliv Grand Harbour. Poté navštívíme katedrálu sv. Jana s mistrovskými díly Caravaggia v oratoriu, dále uvidíme vlámské tapisérie a kostelní muzeum. V katedrále se nachází jedna z nejkrásnějších mramorových podlah na světě. Při procházce ulicí Republic projdete kolem Velmistrovského paláce a užijete si také nákupy. Odpoledne se autobusem vydáte na panoramatickou prohlídku podél opevnění Valletty a při cestě zpět do hotelu můžete obdivovat promenády Ta Xbiex a Sliema. Večeře (balíček požitků) v hotelu.

5. den: Malta z druhé strany
Dnes máte opět volný den. Po snídani máte možnost se k nám přidat na výlet a poznat „Maltu z druhé strany“ (zahrnuto v Kulturním balíčku). Jedná se o velmi zajímavý výlet, který spojuje nejdůležitější maltskou šlechtickou vesnici se 400letými vinnými sklepy, kde zrají prémiová maltská vína. Palazzo Parisio byl právem nazýván „miniaturní Versailles“. Složitý interiér obsahuje jemné fresky, velkolepou mramorovou práci, zrcadlové stěny, tromp l‘oeil, vzácné obrazy a extravagantní budovy. Nádherně upravené zahrady, které patří mezi nejkrásnější v Evropě, odrážejí slávu tohoto roztomilého domu. Po bohatství v Palazzu Vás ve svých sklepech uvítá jeden z předních vinařů na Maltě. Můžete si vyslechnout podrobnou přednášku o místním vinařství a ochutnat výběr vín a místních specialit. Návrat do hotelu a večeře (balíček požitků).

6. den: Oblast Grand harbour
Dnes Vás po snídani zveme na prohlídku tří měst. Objevíme oblast Grand Harbour naproti Vallettě, známou jako tři města - Vittoriosa, Cospicua a Senglea, kde se v roce 1530 usadili rytíři sv. Jana. Kolem Cospicua se dostáváme k Vittoriosa na procházku úzkými uličkami ve stínu historických budov, včetně prvních hostinců. Ze zahrady Senglea, na špičce poloostrova, si můžete vychutnat nádherný panoramatický výhled na Grand Harbour, včetně impozantního Fort Sant Angelo, kde velmistr La Valette vedl obranu ostrova během velkého obléhání roku 1565. Večer si užijte večeři (balíček požitků) v hotelu.

7. den: Chrám Hagar a vápencové dědictví
Po snídani se k nám můžete připojit na jednodenní výlet do chrámu Qim (zahrnuto v Kulturním balíčku). Prohlídka začíná návštěvou jednoho z nejstarších lomů na Maltě, který se stal magnetem pro turisty a místní obyvatele, a který se datuje do doby před tisícem let. Kouzlo starověké Malty cítíte v Hagar Qim, nejdůležitějším prehistorickém místě na Maltě, s výhledem na rozlehlou hladinu modrého Středozemního moře a na ostrov Filfla. Z Hagar Qim pokračujeme do Wied iz-Zurrieq, kde můžete podniknout výlet lodí do Modré jeskyně, která je známá svou křišťálově čistou vodou. (Výlet lodí není zahrnut v ceně zájezdu). Večer si užijte večeři (balíček požitků) v hotelu.

8. den: Zpáteční cesta
Po snídani máte trochu volného času. Podle času odletu vašeho letadla vás náš autobus zaveze na letište, odkud vyrazíte na cestu domů do Prahy nebo Vídně.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

 

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Zpáteční let z Prahy nebo Vídně na Maltu
  • 1 x příruční zavazadlo na osobu
    1 x zavazadlo max. 20 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve 4hvězdičkovém hotelu Soreda na Maltě
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA balíček požitků: 7x večeře v hotelu/restauraci v hodnotě 3 990 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


3 výlety v ceně:

  • Mdina - bývalé hlavní město
  • Valetta - Návrat do středověku
  • Prohlídka tří měst!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Gozo - Ostrovní výlet!, Jiná Malta!, Chrám Hagar Qim a vápencové dědictví!
  • Upgrade na All Inclusive v hotelu




Valletta


Gozo – svatyně Panny Marie Ta´Pinu


Mdina - bývalé hlavní město