Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 DXB Dubai & Abu Dhabi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 10.07.2024 - 15.07.2024 (6 dnů)
      23.980 Kč za osobu
      Sleva: -20%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 DXB Dubai & Abu Dhabi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 10.07.2024 - 15.07.2024 (6 dnů)
      24.180 Kč za osobu
      Sleva: -20%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Dubaje!
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Dubaje. Zde na vás čeká náš delegát společně s naším autobusem. Odveze vás přímo z letiště do hotelu. Pokud máte rezervovaný balíček s občerstvením, po ubytování na vás bude již čekat večeře. *(V případě příletu po 22:00 bohužel večeře nebude možná)! Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Dubaj - Klasická prohlídka města Dubaj!!
Dnes se vydáme za prvním vrcholem vaší cesty. Po snídani začneme naši prohlídku starého, klasického Dubaje, abychom prozkoumali vznik emirátu – Dubaje. Historická čtvrť Al Fahidi (Bastakiya) sahá až do 90. let 19. století. Ve své době vrcholu měla čtvrť více než 60 obytných jednotek oddělených spletí úzkých uliček. Projdeme se starým městem, kde budete mít příležitost vidět staré domy s větrnými věžemi, které chladily domy a fungovaly jako druh přírodní klimatizace. Pak se tradičními čluny – abrami – převezeme na stranu Deira v Dubaji, kde navštívíme trh s kořením a trh se zlatem. Dále pojedeme k mešitě Jumeirah (pouze zvenčí). Byla postavena v roce 1978 ve středověkém fatimovském stylu z bílého kamene a má vysoké dvojité minarety, které obklopují velkou centrální kupoli. Její vzhled a barva připomínají mušli a její poloha je dokonalá naproti Jumeirah Beach. Odpoledne se vydáme na volitelný výlet do pouště. Naše pouštní safari (zahrnuté v balíčku požitků) nabízí jízdu mezi dunami a v táboře na vás čeká tradiční večer s místními specialitami, šišou, břišními tanci, jízdou na velbloudech a dalšími překvapeními. Večer se vrátíme do hotelu. Přenocování.

3. den: Abú Dhabí - Hlavní město Spojených arabských emirátů!
Po snídani se vydáme na výlet do Abú Dhabí (zahrnuto v kulturním balíčku), hlavního města Spojených arabských emirátů. Jedeme pouštní cestou podél pobřeží do Abú Dhabí. Po příjezdu následuje panoramatická jízda, během které si prohlédneme architektonické skvosty tohoto města. Dále navštívíme nádhernou mešitu Šajcha Zájida, jednu z největších mešit na světě. V blízkosti se nachází slavná promenáda Corniche. Pak míříme do Heritage Village, muzea, které je zařízeno jako tradiční vesnice a přibližuje vám životní styl této oblasti v minulosti. Úplným protikladem Heritage Village je hotel Emirates Palace, který navštívíme později na prohlídce. Tato dokonalá směs luxusu, nejmodernější technologie a arabské architektury je světoznámý hotel, kde se ubytovávají bohatí a slavní. Večer večeře s občerstvením (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

4. den: Dubaj - Moderní Dubaj & Burj Khalifa + Večeře na dhow!
Po snídani nás čeká moderní Dubaj s Burj Khalifa (vstup zahrnutý v kulturním balíčku). Během prohlídky moderního Dubaje uvidíme hlavní pamětihodnosti: Atlantis (foto zastávka – zvenčí), Burj Al Arab (foto zastávka – zvenčí), Bluewaters Island, nové dynamické místo pro životní styl s unikátním obchodem, stravováním a zábavními možnostmi, kde se nachází AinDubai neboli Dubajské oko – nejvyšší a největší ruské kolo na světě. Dále se vydáme do největšího nákupního centra na světě, Dubai Mall. V tomto centru je obrovské akvárium a podvodní ZOO. Poté vystoupáme na 124. patro Burj Khalifa, nejvyššího mrakodrapu světa, a nakonec si užijeme slavnou fontánovou show před Dubai Mall. Večer se vydáme na plavbu tradiční arabskou lodí (dhow) s večeří formou bufetu (balíček požitků). Během plavby si užijete výhled na noční panorama Dubaje s jeho osvětlenými mrakodrapy ve svěžím mořském vánkem. Přenocování.

5. den: Šardžá a Adžmán!
Dnešní den máte k dispozici pro volnou činnost, ale samozřejmě je tu také co objevovat. Dnes se vydáme do dalších dvou emirátů – Šardžá a Adžmán (zahrnuto v kulturním balíčku). Nejprve pojedeme do Šardžá, kulturního hlavního města SAE a třetího největšího města SAE. Navštívíme restaurované staré město, kde se nachází mnoho působivých muzeí, jako jsou mešita Al-Noor a mešita Krále Fajsala. Zastavíme se u Modrého souku, který je zdoben zajímavou architekturou a má více než 500 obchodů, kde se prodává zlato, stříbro, tkaniny a krásné slavné arabské lampy. Souk leží vedle krásné laguny Šardžá. Navštívíme také Muzeum islámské civilizace v Šardžá, které bylo otevřeno v roce 2008 a pokrývá islámskou kulturu s více než 5 000 artefakty z islámského světa. Ideální příležitost dozvědět se více o islámu a jeho kulturních tradicích. Poté se vydáme do Adžmánu a na Corniche. Tato promenáda se táhne podél pobřeží Perského zálivu a nabízí obyvatelům i návštěvníkům malebné prostředí pro procházky, odpočinek a volnočasové aktivity. Následně se vrátíme na večeři (balíček požitků) a přenocování v našem hotelu.

6. den: Návrat domů!
Je čas se rozloučit s Ras Al Khaimah a SAE. Po snídani budete mít ještě chvíli čas na relaxaci, poté vás náš autobus bezpečně odveze na letiště, odkud nastoupíte na cestu domů.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu, cca 15 AED na osobu/noc. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy/Vídně do Dubaje a zpět
  • 1 x příruční zavazadlo na osobu
    1 x zavazadlo max. 20 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 5 nocí v 4* hotelu Park Inn By Radisson Hotel Dubai Motor City*
  • 5x snídaně formou bufetu v hotelu
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


2 výlety v ceně:

  • Dubaj - Klasická prohlídka města Dubaj!
  • Dubaj - Moderní Dubaj & Burj Khalifa!

Doporučujeme:

  • Balíček požitků: 3x večeře v hotelu, pouštní safari s tradiční večeří, večeře na dhow
  • Kulturní balíček: vstup do Burj Khalifa, prohlídka města Abú Dhabí, prohlídka měst Šardžá a Adžmán




Dubaj


Mešita šejka Zayeda