Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 SP Barcelona & Andorra     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování ve 4* hotelech

    • 01.10.2024 - 08.10.2024 (8 dnů)
      22.680 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 SP Barcelona & Andorra     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování ve 4* hotelech

    • 01.10.2024 - 08.10.2024 (8 dnů)
      19.980 Kč za osobu
      Sleva: -38%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Barcelony!
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Španělska. V Barceloně na vás čeká naše delegátka společně s naším autobusem. Odtud zahájíme naše poznávací okružní cesty do Pyrenejí a do Andorry, kde se ubytujeme v hotelu na následující 3 noci. Po ubytování na vás bude čekat večeře. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Andorra: - Země a lidé – Výlet Třemi údolími!
Dnes se již vydáme za prvním vrcholem vaší cesty. Po snídani se seznámíme s Andorrou a jejími obyvateli. Během malebné jízdy, se dozvíme něco o historii vzniku Andorry. Z Soldeu pojedeme přes obce Canillo a Encamp údolími do La Massany a Ordina, typické andorrské vesnice. Zde můžete navštívit i historické muzeum. Cestou projedeme Pal s typickými farmářskými domy, kde se suší tabák. Z vyhlídkového bodu „Coll de la Botella“ si užijeme úchvatný panoramatický výhled, pak se vydáme zpět kolem románských kostelů hlavním městem Andorra la Vella. Prohlédneme si staré město s jeho úzkými uličkami a zákoutími a – pokud se nekonají zasedání – podíváme se na starou vládní budovu s nejmenším parlamentem v Evropě. Poté se přesuneme do nové části města, kde budeme mít čas na nákupy v nekonečném množství obchodů a butiků, kde díky minimální daňové zátěži můžeme nakoupit zejména luxusní zboží, ale také parfémy a kosmetiku, oblečení, alkohol a cigarety za velmi výhodné ceny. Večer se vrátíme do hotelu na večeři.

3. den: Andorra: La Seu d'Urgell a Os de Civis!
Dnešní den máte volný! Ale samozřejmě je tu také co objevovat. Dnes se můžeme vydat do La Seu d'Urgell (kulturní balíček). Toto město je první po španělsko-andorrské hranici a až do roku 1993 zde sídlili církevní hodnostáři, biskup z Urgellu, který si nejprve dělil vládu nad Andorrou s hrabaty z Foix a později s francouzským prezidentem. Stojí za to navštívit katedrálu Santa Maria z 12. století, postavenou v románsko-lombardském stylu, která uchovává patronku Andorry. Poté se vrátíme do Andorry a pokračujeme strmě do kopce do Os de Civis (kulturní balíčk). Toto okouzlující horské městečko je španělskou enklávou, která je dostupná pouze přes Andorru. Večer večeře.                

4. den: Andorra – Costa Brava & Vic!
Po snídani se rozloučíme s Andorrou a vydáme se směrem k Costa Brave. Cestou přes hory uděláme kolem poledne krátkou zastávku ve Vic. Ve Vicu se na krátké prohlídce města podíváme na krásné staré město. Poté pokračujeme do našeho plážového hotelu v městečku St. Susanna na Costa Brava, která je dnes také nazývána Costa Barcelona. Večeře v hotelu.

5. den: Barcelona – Gaudiho mistrovské dílo!
Dnešní den máte volno. V rámci kulturního balíčku však dnes můžete alternativně vyrazit do Barcelony. Hlavní město Katalánska je bezpochyby nádherné město. Díky své výhodné poloze na severovýchodě Iberského poloostrova, svému teplému a příjemnému klimatu po celý rok a pohostinnosti svých téměř tří milionů obyvatel. Barcelona je kolébkou katalánské kultury, o které se v zahraničí více moc neví. Barcelona je plná kouzla: bez ohledu na to, kolik je hodin, nebo který den je, nikdy nejste sami, pokud zrovna nehraje F.C. Barcelona, protože pak jsou ulice prázdné. Barcelona má co nabídnout každému: koncerty, opery, divadla, výstavy, vynikající restaurace, mezinárodní veletrhy, muzea, obchody a umělecké galerie, ale také fantastický noční život, moderní diskotéky a kuriózní bary. Čeká na vás město plné života a kouzla. Barcelona je zejména z architektonického hlediska velmi rozmanité město s mnoha významnými stavbami. Uvidíte Plaza España, Plaza Catalunya, nádhernou třídu Passeig de Gracia, La Rambla a mnohem více. Následně se vrátíme na večeři a přenocování v hotelu.

6. den: Španělské divoké pobřeží!
Po snídani odjíždíme na výlet k divokému pobřeží Španělska (k rezervaci u vašeho průvodce na místě!). Nejdříve se vydáme podél Costa Bravy do Lloret de Mar a ke středověké přímořské pevnosti v Platja de Aro. Platja d’Aro byla původně malá rybářská vesnice na spojovací cestě mezi Palamós a Sant Feliu de Guíxols s 2 km dlouhou pláží. Římské ruiny z 1. až 4. století n.l. byly objeveny u Vila de Pla de Palol. Původ pevnosti d’Aro sahá k hradu Benedormiens. Tento hrad byl poprvé zdokumentován v roce 1041. Další zastávka je Fanals d’ Aro, kde byl v roce 1585 ve Fanals de Baix, dnešním Fanals d'Aro, postaven nový kostel, okolo něhož vznikla osada. V roce 1774 byl tento kostel rozšířen. Prohlídka starého města a impozantní pevnostní stavby. Brzy odpoledne se vracíme do hotelu, kde se můžete před večeří uvolnit.

7. den: Montserrat - Proslulý horský klášter!
Odpočiňte si ve svém hotelu v St. Susanna nebo se připojte k jednomu z nejkrásnějších výletů v Katalánsku. Dnes se vydáme do kláštera Montserrat (k rezervaci u vašeho průvodce na místě). Montserrat je považován za posvátnou horu a poutní místo nejen kvůli svému tvaru, ale také díky své dlouhé historii jako místo poustevníků a benediktinského kláštera stejného jména s proslulou Černou Madonou. Přibližně deset kilometrů dlouhý a pět kilometrů široký horský masiv, který je strmě ohraničen ze všech stran, s nejvyšším bodem "Pic de Sant Jeroni" ve výšce 1235 metrů nad mořem, tvoří téměř geografický střed Katalánska. Z jihovýchodu horu rozděluje masivní průrvu zvanou "Vall Malalt" ("zlé údolí"), na jejímž začátku se na skalním výběžku ve výšce 725 metrů nad mořem tyčí klášter Montserrat. V průběhu tisíciletí pak vítr, déšť, sníh, horko, zima a mlha vytvořily ty formy, které dnes stále živě podněcují fantazii pozorovatele. Poté se vrátíme do hotelu na večeři.

8. den: Návrat domů!
Je čas se rozloučit s Katalánskem a Costa Bravou. Po snídani vás náš autobus bezpečně dopraví na letiště v Barceloně, odkud nastoupíte na cestu domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.



Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Barcelony a zpět
  • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího
  • 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí v vybraných 4* hotelech během okružního zájezdu Andorra 4* Hotel Sant Gothard*, Costa Brava 4* Hotel Aquamarina & Spa*
  • 7 x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA Balíček požiktů: 7 x večeře v hotelu / restauraci v hodnotě 3 990 Kč 
  • Během celého zájezdu je vám k dispozici česky mluvící průvodce

2 výlety v ceně:

  • Andorra: Poznání země a lidí - Jízda třemi údolími!
  • Andorra – Costa Brava & Vic!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: La Seu d'Urgell a Os de Civis! Barcelona – Gaudího mistrovské dílo!
  • Kompletní cestovní pojištění s možností storna zájezdu




Barcelona


Andorra