Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 SP Costa Azahar     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dnů)
      21.880 Kč za osobu
      Sleva: -36%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 SP Costa Azahar     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dnů)
      19.980 Kč za osobu
      Sleva: -38%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Barcelony!
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Španělska. V Barceloně na vás již čeká naše delegátka s autobusem. Odtud odstartujeme naši cestu směrem k Valencii, kde se ubytujeme v hotelu na následujících 7 nocí. Po ubytování v hotelu na vás bude čekat večeře (při rezervaci balíčku požitků). Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Peniscola na stopách Templářů
Dnes se vydáváme za prvním vrcholem vaší cesty. Po snídani se seznámíte s Peniscolou. Toto místo má sotva 4200 obyvatel, ale během hlavní sezóny v měsících červenci a srpnu zde pobývá 150 000 hostů. S jeho jedinečným historickým starým městem na skále a pět kilometrů dlouhou pláží je Peñíscola jedním z nejvýznamnějších turistických míst ve Španělsku. Historie dnešního města sahá přibližně do roku 1000 n.l. Současná stará část města byla v té době hradem. V antice a raném středověku bylo toto místo osídleno a opevněno Kartáginci, Řeky, Féničany, Římany a Araby. Současný hrad byl postaven Templářským řádem mezi lety 1294 a 1307 na ruinách maurské pevnosti. Se svou pozdní románskou a gotickou architekturou, je tento hrad velmi nenápadný a prostý. Přesto je v Peñíscole jednou z nejnavštěvovanějších památek ve Španělsku. Peñíscola se obecně proslavila díky posledním dvěma protipapežům z Obödiencie z Avignonu, během Velkého západního schizmatu Benedikta XIII. a Klementa VIII. V roce 1411 Benedikt XIII. přesunul své sídlo do hradu v Peñíscole v oblasti, kterou podporoval král Aragónu, a žil zde až do své smrti 23. května 1423. Prohlídka pevnostního komplexu. Večer se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

3. den: Valencia - Vrcholy!
Dnešní den máte k dispozici pro vlastní program, ale samozřejmě je tu také co objevovat. Dnes se vydáme do Valencie. Začneme prohlídkou třetího největšího města Španělska. Město bylo založeno v roce 138 před naším letopočtem římským konzulem Decimem Brutem Callaicem. Valencijští bankéři půjčili královně Isabele kapitál na Kolumbovu námořní výpravu v roce 1492. Prohlídka začíná jedním z prvních vrcholů, procházkou městem umění a věd, které navrhl světoznámý architekt Santiago Calatrava. Ohromující je extravagantní opera a hudební palác se čtyřmi sály o celkové ploše 37 000 m²; stavební náklady činily 300 milionů eur. Operní dům byl otevřen 25. října 2006. Poté se vydáme do centra Valencie s jeho impozantními šlechtickými domy a památkami z minulosti. Uvidíme starou hedvábnou burzu (vnější prohlídka) z roku 1482, staré městské hradby a katedrálu. Možný je i vnitřní návštěva katedrály (4 eura). Byla postavena na zbytkách staré mešity. V katedrále je v boční kapli uložen kalich z achátu, který je věřícími uctíván jako Svatý Grál. Zde může mít původ také pověst o Svatém Grálu. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

4. den: Ebro Delta
Dnešní den máte k dispozici pro vlastní program. V rámci kulturního balíčku však můžete dnes vyrazit k ústí řeky Ebro do Středozemního moře. Začneme plavbou lodí přes přírodní rezervaci a navštívíme rýžové družstvo, kde se dozvíme vše o pěstování rýže ve Španělsku. Delta Ebro je od roku 1983 chráněným přírodním parkem a patří po Camargue ve Francii a národním parku Doñana ve Španělsku k největším mokřadům Evropy. Je domovem plameňáků a mnoha dalších vodních ptáků. Podnikneme plavbu lodí deltou a dozvíme se vše důležité o této oblasti. Díky pomalu tekoucí vodě je zde možné i pěstování rýže a v současnosti se zde nachází 20 000 hektarů rýžových polí. Na hektar se zde produkuje nejvyšší výnos dlouhozrnné rýže na světě. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

5. den: Morella!
Dnes vás zveme do Morelly, která leží na hranici regionů Valencia, Aragonie a Katalánska. Město okouzlí návštěvníka již z dálky svou kompaktní obrannou strukturou, v rámci zachovaných městských hradeb, kterým dominuje místní hrad. Městské hradby mají obvod 2500 metrů a jejich průměrná výška je 10 až 15 metrů. Práce byly dokončeny mezi lety 1324 a 1330, ačkoli některé části byly postaveny na základech starých pozůstatků maurské doby za vlády krále Pedra IV. z Aragonie v letech 1358 až 1465. Zajímavé jsou kulaté průchody, které vedou do města. Atrakcí je kostel Santa Maria, který je skvostem pro milovníky umění. Toto gotické dílo na stejné fasádě ohromuje vyobrazením apoštolů a Panny Marie. Minete také klášter San Francisco, jehož stavba začala již v roce 1272. Je to viditelný příklad gotiky katalánské Valencie. Poté se vrátíme na večeři (balíček požitků) a přenocování v našem hotelu.

6. den: Sagunto – Jeskyně sv. Josefa
Po snídani se vydáme na výlet do Sagunta (k rezervaci u vašeho průvodce na místě). Město Sagunto má asi 65 000 obyvatel a bylo osídleno již Féničany. Kolem roku 219 př. n. l. bylo Sagunto velkým a prosperujícím městem, které se spojilo s řeckými kolonisty a Římem proti Kartágu. Stalo se tak cílem prvního útoku Hannibala, což znamenalo začátek druhé punské války. Podle smlouvy o rozdělení sfér vlivu, uzavřené před válkou mezi Římem a Kartágem, patřilo Sagunto do kartaginské sféry vlivu a Kartáginci proto věřili, že mají právo město dobýt. Jejich měsíce trvající odpor, o němž píše Livius, je jedním z krátkých okamžiků historické slávy města. V roce 219 př. n. l. dobyl Hannibal město a pokračoval do Itálie. Pokles Sagunta začal s vzestupem Valencie. Římské divadlo v Saguntu bylo v roce 1896 prohlášeno za první oficiální národní památku Španělska. Navštívíme pevnostní komplex. Poté se vydáme do Vall de Uixo na návštěvu jeskyně San Jose. Patří k nejdelším jeskyním světa, které jsou průjezdné na podzemní řece, a je také považována za nejkrásnější na světě. Nejnovější archeologické vykopávky potvrzují, že v tomto jeskynním systému žili lidé již před 15 000 lety. To dokazují i početné malby uvnitř jeskyně. Odhaduje se, že říční tok je dlouhý asi pět kilometrů, ale přístupný je pouze úsek dlouhý dva kilometry. Hosté jsou připravováni na malých lodích po řece asi 45 minut jeskyní s krápníkovými útvary, a následně na malé jezero Lago Azul s hloubkou 12 metrů. Odpoledne se vrátíme do hotelu, kde si můžete před večeří (balíček požitků) odpočinout.

7. den: Odpočívejte, odpočívejte, odpočívejte!
Odpočiňte si ve svém hotelu a v klidu si užijte jeho pohodlí a vybavení. Večeře (balíček požitků).

8. den: Návrat domů!
Je čas se rozloučit se Španělskem. Po snídani vás autobus bezpečně dopraví na letiště v Barceloně, odkud nastoupíte na cestu domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.


Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Barcelony a zpět
  • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího,
    1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí v vybraných 4* hotelech během okružního zájezdu, 4* hotel Peniscola Plaza Suites
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA balíček požitků: 7 x večeře v hotelu / restauraci v hodnotě 3 990 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu

2 výlety v ceně:

  • Peniscola na stopách Templářů!
  • Morella!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: vstup do hradu Peniscola Valencia, Ebro Delta!
  • Kompletní cestovní pojištění s možností storna zájezdu




Valencie


Klášter Santa Maria