Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 Srí Lanka - Ostrov pokladů     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 03.05.2024 - 17.05.2024 (15 dnů)
      53.180 Kč za osobu
      Sleva: -28%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 Srí Lanka - Ostrov pokladů     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 03.05.2024 - 17.05.2024 (15 dnů)
      51.980 Kč za osobu
      Sleva: -29%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Colomba
Cestujte na letiště pohodlně ve svém vlastním autě. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci. Váš let směřuje jihovýchodně z Prahy nebo Vídně do Colomba, kam dorazíte brzy ráno následujícího dne plní energie a odpočatí.

2. den: Příjezd do Colomba:
Náš průvodce vás srdečně přivítá na letišti. Po vyřízení vstupních formalit se přesuneme do našeho hotelu v Negombu, kde strávíme první noc. Odpoledne zahájíme prohlídku města Negombo. Navštívíme rybí trh, prozkoumáme historickou pevnost a obdivujeme nádherný kostel svaté Panny Marie. Živá atmosféra, exotické trhy s kořením a idylické kanály dělají procházku nezapomenutelnou. Ponořte se do místní kultury, ochutnejte vynikající mořské plody a užijte si uvolněnou atmosféru pobřeží. Večeře v případě rezervace balíčku požitků.

3. den: Sigiriya a Dambulské jeskynní chrámy
Po snídani dnes začínáme naši okružní cestu. Nejprve zastavíme u ohromujících jeskynních chrámů v Dambulle. Pět jeskyní je plných starověkých maleb a majestátních soch Buddhy. Jako místo světového dědictví UNESCO nabízí fascinující pohled do buddhistického umění a historie. Toto duchovní místo se vypíná na skále a nabízí spektakulární výhledy na okolní krajinu. Povinná zastávka pro milovníky kultury a historie, kteří si chtějí užít hlubokou duchovní atmosféru a působivou architekturu. Večeře v hotelu v případě rezervace balíčku požitků a přenocování.

4. den: Sigiriya - Polonnaruwa & Jeep Safari
Dnes si užijete pohodlí vašeho hotelu. Samozřejmě je také co objevovat. Na programu jsou dva volitelné výlety (kulturní balíček). Po snídani se vydáme do Polonnaruwy pro všechny, kteří si rezervovali kulturní balíček. Polonnaruwa, jedno z mnoha světových kulturních dědictví na Srí Lance, odhaluje úchvatné starověké město s majestátními ruinami, chrámy a sochami z 12. století. Královské město odráží slavnou minulost země, s imponujícím Gal Vihara, královským palácem a přehradou Parakrama Samudra. Návštěvníci zde prožijí fascinující cestu časem skrze historii Srí Lanky, obklopeni malebnou krajinou. Odpoledne se vydáme na Jeep Safari do národního parku, kde můžeme vidět volně žijící zvířata, včetně slonů, ve svém přirozeném prostředí. Nejlepší čas na to je pozdě odpoledne. Jedinečné přírodní divadlo pro všechny milovníky zvířat. Poté se vrátíme do hotelu, večeře v rámci balíčku požitků a přenocování.

5. den: Sigiriya - Na Lví hoře a ve vesnicích
Po snídani se vydáme na Lví horu, známé také jako skalní pevnost Sigiriya. Skalní pevnost Sigiriya je architektonický skvost z 5. století. Majestátní Lví skála se vypíná nad krajinou a ukrývá historické fresky i Lví bránu. Jako místo světového dědictví UNESCO, které spojuje historii, umění a přírodu, nabízí dechberoucí výhledy a vypráví příběh starověkého království. Poté navštívíme tradiční vesnici. Nejprve podnikneme plavbu na katamaránu po řece a poté se blíže seznámíme s tradičním způsobem života na Srí Lance. To je nutnost pro každého milovníka kultury. Večer se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

6. den: Kandy - Ajurvéda a Chrámový komplex Zubu!
Dnes se loučíme se Sigiriya. Po snídani se vydáme do Kandy. Cestou zastavíme v ajurvédské vesnici v Matale. Zde se dozvíme o procesu výroby mastí, pro které je Srí Lanka celosvětově známá. V Kandy nejprve podnikneme prohlídku města. Samozřejmě nesmí chybět ani návštěva chrámového komplexu Buddhova zubu. Podle legendy je zde uložen zub samotného Buddhy, což přitahuje každý den mnoho poutníků do Kandy. Večeře v rámci balíčku požitků a přenocování v Kandy!

7. den: Nuwara Eliya a Královská botanická zahrada
Po snídani se dnes v rámci kulturního balíčku nejdříve vydáme do Královské botanické zahrady. Je známá především svou mimořádnou rozmanitostí orchidejí. Poté se z Kandy přesuneme do Nuwara Eliya. Cestou se zastavíme na čajové plantáži, kde se dozvíme více o procesu výroby čaje. V Nuwara Eliya podnikneme prohlídku města. Město je silně ovlivněno anglickým koloniálním obdobím, což je patrné na architektuře a krásně upravených zahradách ve městě.

8. den: Nuwara Eliya - Národní park Horton Plains!
Po snídani se dnes vydáme do Národního parku Horton Plains. Tento park je úchvatnou horskou oblastí. Proslulý rovinou "Konec světa" nabízí spektakulární výhledy na hlubokou rokli. Bakerův vodopád, jezero Seetha a jedinečná flóra a fauna jsou charakteristické pro toto místo světového dědictví UNESCO. Turisté zde mohou objevovat krásu krajiny, zatímco zvířata jako jelen Sambar a endemický druh Pěnice srílanská obývají tuto oblast. Národní park je přírodním pokladem, který spojuje dobrodružství a blízkost přírody. Odpoledne se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

9-13. den: Relax na pláži!
Po snídani se přesuneme do vašeho plážového hotelu. Po příjezdu si užijete klid, pláž a hotel naplno po dalších 5 nocí. Nechte duši odpočívat a dopřejte si pohodu ve vašem hotelu. TIP: Doporučujeme si připlatit za balíček All Inclusive, který stojí za to nejen kvůli neomezeným nápojům, které jsou v tomto balíčku zahrnuty.

14. den: Bentota - Návrat domů:
Po snídani máme dnes ještě čas užít si naše plážové hotelové vybavení. Odpoledne se pak přesuneme zpět na letiště, odkud odletíte zpět do Prahy nebo Vídně.

15. den: Návrat do Prahy / Vídně:
Uvolněte se na nočním letu zpět do Prahy nebo Vídně. S jedinečnými zážitky a vzpomínkami se vrátíte odpočatí a uvolnění a ráno přistanete v Praze nebo ve Vídni.


Důležité: Na tuto cestu potřebujete platný cestovní pas, který musí být platný ještě alespoň 6 měsíců po zahájení zpáteční cesty! Budete potřebovat vízum. Víza nejsou zajišťovány ze strany CK Nikal, každý klient si je musí individuálně vyřídit.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.
     
Poznámka: Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 30 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy nebo Vídně do Colomba a zpět
  • 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího
    1 příruční zavazadlo max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět
  • ZDARMA! Parkování na letišti po celou
    dobu cesty (1x na rezervaci)
  • 7 nocí v pečlivě vybraných 3* a 4* hotelech
    včetně snídaně během okružní cesty
  • 5 nocí v 4* plážovém hotelu včetně snídaně
  • ZDARMA! Balíček požitků během okružní
    cesty a pobytu u pláže 12x večeře v
    hodnotě 8 390 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Polonnaruwa (4. den), Jeep Safari v národním parku (4. den), Královská botanická zahrada (7. den)
8 výletů v ceně:

  • Prohlídka města Negombo
  • Jeskynní chrámy v Dambulle
  • Skalní pevnost Sigiriya
  • Tradiční vesnice a plavba na katamaránu
  • Ajurvédské centrum v Matale
  • Prohlídka města Kandy s Chrámem zubu
  • Návštěva čajové plantáže
  • Národní park Horton


Slon cejlonský 


Čajové plantáže


Chrám Seema Malaka v Colombu