Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 TR Western Turkey & Rhodos     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dnů)
      15.980 Kč za osobu
      Sleva: -44%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 TR Western Turkey & Rhodos     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dnů)
      15.980 Kč za osobu
      Sleva: -44%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Let do Antalye
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Antalye (v případě rezervovaného transportního balíčku). Na letišti na vás čeká naše delegátka s autobusem. Po vyřízení vstupních formalit vás autobus odveze do vašeho hotelu na první noc. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Antalya – Patara - Xanthos Dalaman
Po snídani se vydáme do Patary, starověkého lykijského přístavního města, které sahá až do 8. století př. n. l. Říká se, že město založil Patarus, syn Apollónův. V antice řeka Xanthos protékala Patrou, kde se nacházel jediný vstup do údolí Xanthos. Pokračujeme do Xanthosu, hlavního města starověké Lýkie. Zde je ilustrováno spojení lykijských tradic a helénistického vlivu, zejména v umění hrobek. Skalní hroby, sloupové hroby a sloupové sarkofágy v Xanthousu jsou jedinečnými příklady starověké architektury hrobek. Odpoledne pokračujeme do hotelu. Večeře (v případě rezervovaného balíčku s požitků) a přenocování.

3. den: Rhodos - Řecký ostrov
Dnešní den máte k dispozici pro vlastní program, ale samozřejmě je tu také co objevovat. Je možnost vydat se na výlet lodí na Rhodos (zahrnuto v kulturním balíčku). Brzký odjezd do Marmaris nebo Fethiye, odkud se na palubě moderního katamaránu vydáme na řecký ostrov Rhodos. Po příjezdu nejprve podnikneme panoramatickou prohlídku, abychom získali první kulturní dojmy z hlavního města ostrova. Navštívíme také bývalé místo Kolosu Rhodského (jeden ze sedmi divů světa). V městě Rhodos se projdete starým městem podél impozantních městských zdí (v UNESCO). Dalšími zajímavostmi na Rhodosu je hodinová věž nad přístavem s nádherným výhledem a Velký palác ze 14. století, který postavili Johanité. Večer se vrátíme do hotelu a přenocujeme. Večeře (balíček požitků). Možnost doplňkového výletu: 130,00 € na osobu BEZ oběda.

4. den: Dalaman – Kayaköy – Saklıkent – Tlos-Výlet
Po snídani se dnes vydáme do starověkého města Tlos, jedné z nejvýznamnějších lykijských osad. Tlos je vedle své bohaté kulturní a přírodní architektury jedním z antických měst, které nejlépe odráží lykijskou civilizaci. Skalní hroby, římské lázně, agora a divadlo vám nabídnou fascinující panoráma. Poté se vydáme do Saklıkentu, abychom objevili skrytý ráj. Saklıkentská soutěska dlouhá 18 km a vysoká 300 m má jedinečnou atmosféru a můžete si být jisti, že vás okouzlí. Dále pokračujeme do Kayaköy, který byl založen na počátku 19. století a je relativně mladou osadou na svazích. V posledních obdobích Osmanské říše však dosáhla velikosti města s 3000 obyvateli, všichni byli Řekové. Cesta pokračuje nádhernou krajinou pohoří Taurus zpět do Dalamanu. Po cestě navštívíme tkalcovnu koberců, kde se seznámíte s celým procesem výroby koberců (od získávání surovin - hedvábí, bavlny a vlny až po hotový výrobek). Návrat do hotelu, večeře (balíček požitků) a přenocování.

5. den: Na Velkou Plavbu - Iztuzu – Kaunos – Dalyan
Po snídani máte den k dispozici pro vlastní program. V rámci kulturního balíčku je dnes možnost se autobusem vydat na pláž Iztuzu. Naše dobrodružství začíná autobusovou jízdou do Dalyanu. Zde nastoupíme na soukromou loď, na klidnou plavbu po řece Dalyan. Klidná voda nás unáší malebnou krajinou plnou zelených rákosových zahrad a dramatických skalních útesů. Starověké ruiny dotvářejí krajinu a poukazují na historickou minulost regionu. Vydáváme se na legendární pláž Iztuzu (pláž s želvami). Pláž Iztuzu je chráněnou přírodní rezervací a hnízdištěm pro mořské želvy Caretta caretta. Měkký zlatý písek a křišťálově čistá voda z něj činí ideální místo pro relaxaci a sjednocení s přírodou. Projděte se podél nedotčeného pobřeží nebo si namočte nohy do osvěžujícího moře. Po opuštění pláže je naší další zastávkou jedinečný a relaxační zážitek: bahenní lázně a termální prameny Dalyanu. Věří se, že na minerály bohaté bahno má terapeutické účinky a osvěžuje a revitalizuje vaši pleť. Pokryjte kůži bahnem a nechte zaschnout, poté ho smyjte v blízkých termálních pramenech. Po osvěžení a připravení na další objevování pokračujeme do starověkého města Kaunos. Podnikněte cestu zpět v čase a nechte se fascinovat dobře zachovanými ruinami, které odhalují někdejší slávu tohoto kdysi prosperujícího města. Akropole, římské lázně a nádherné divadlo poskytují pohled na život lidí, kteří žili v této starověké osadě. Žádná prohlídka Dalyanu není kompletní bez obdivování impozantních lykijských skalních hrobek. Vytesané vysoko do útesů nad městem, tyto starověké hrobky jsou důkazem řemeslného umu a architektonické schopnosti lykijské civilizace. Když obdivujete tyto monumentální hrobky, váš průvodce vás bude bavit fascinujícími příběhy a legendami, které obklopují tyto starověké stavby. Večer se vrátíme do hotelu, večeře (balíček požitků) a přenocování. Možnost doplňkového výletu: 65,00 € na osobu S obědem. 

6. den: Dalaman – Arykanda – Antalya
Po snídani se vydáme do Arykandy, jednoho z nejstarších lykijských měst. Stejně jako další lykijská města byla Arykanda v 5. století př. n. l. pod perskou nadvládou. Uvidíme pozůstatky Sebasteionu nebo císařského kultovního chrámu, který byl postaven za vlády císaře Trajana. Zbytky tohoto chrámu byly použity pro stavbu pozdně římské baziliky a biskupského paláce, který stále obsahuje stopy nástěnných maleb a podlahových mozaik. Bouleuterion a Agora jsou pozůstatky malých lázní a Monumentální fontány, nekropole a Agora Odeonu. Pokračujeme do Antalye a přenocování v oblasti Antalya s večeří v případě rezervovaného balíčku požitků.

7. den: Prohlídka Antalye
Dnes máme příležitost užít si Antalyu, jedno z nejkrásnějších měst turecké riviéry. Objevíme zde Yivli-Minarett, symbol města. Uvidíme také zvonici na náměstí Kalekapsi, která stojí na jedné z věží staré městské pevnosti. Během prohlídky města navštívíme také šperkařskou dílnu a seznámíme se s uměním výroby šperků. Dále uvidíme módní přehlídku vysoce kvalitních tureckých kožených výrobků. Nakonec autobusem navštívíme vodopády Karpazkaldran. Přenocování v oblasti Antalya s večeří (balíček požitků).

8. den: Návrat domů
Dnes je bohužel čas se rozloučit. Náš autobus vás odveze na letiště, odkud nastoupíte na let zpět do Prahy nebo Vídně.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Spropitné pro řidiče a místního průvodce. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Cestovní pojištění.

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů záleží na Vašem vlastním uvážení. Změna hotelu nebo programu není plánovaná, zůstává však vyhrazená. Rezervace probíhají podle obsazenosti termínů. Minimální počet účastníků na termín je 20 osob. O zrušení termínu z důvodu nenaplnění minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejméně 5 týdnů před odjezdem. Pokud bude zájezd zrušen z důvodu nenaplnění minimálním počtem účastníků, zákazník nemá nárok na úhradu nákladů vzniklých v souvislosti s plánovanými prohlídkami (např. samostatně zakoupené vstupenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Antalye a zpět
  • zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího, 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve vybraných 4* hotelech během okružní cesty*
  • 7x snídaně v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků: 7x večeře v hotelu/ restauraci v hodnotě 5 390 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


4 výlety v ceně:

  • Antalya – Patara - Xsantos Dalaman!
  • Dalaman – Kayaköy – Saklıkent – Tlos-Výlet!
  • Dalaman – Arykanda – Antalya
  • Prohlídka Antalye!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Rhodos - Řecký ostrov!, velká plavba: Iztuzu - Kaunos - Dalyan!




Rhodos


Plavba (zahrnuto v kulturním balíčku)


Lindos