Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 USA a Kanada     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Prahy,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování

    • 03.09.2024 - 17.09.2024 (15 dnů)
      93.980 Kč za osobu
      Sleva: -26%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 USA a Kanada     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování

    • 03.09.2024 - 17.09.2024 (15 dnů)
      90.980 Kč za osobu
      Sleva: -27%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do New Yorku
Pohodlně odjedete na letiště ve svém vlastním autě. Parkování na celou dobu vaší cesty již NIKAL zaplatil za vás! Váš let z Prahy nebo Vídně do New Yorku startuje v poledne. Po vyřízení vstupních formalit vás přivítá průvodce a odveze vás do hotelu. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: New York City - The Big Apple
Po snídani začínáme naši prohlídku New Yorku. Vyjedeme z Downtown do Uptown a uděláme foto zastávky v Battery Parku, abychom viděli Sochu Svobody, Ground Zero, Wall Street, Čínskou čtvrť, Little Italy, Midtown a Times Square. Odpoledne máte volno na procházku po Manhattanu a návštěvu Macy’s, nákupy na 5th Avenue, Central Parku atd. V rámci kulturního balíčku navštívíme vyhlídkovou plošinu Empire State Building v 86. patře, odkud zažijete ikonický výhled na Manhattan. Večerní odjezd z oblasti Bryant Parku. Ubytování v oblasti New Yorku.

3. den: Z New Yorku do Bostonu - čeká na vás Harvard!
Po snídani se vydáme směrem k Bostonu. Projedeme státy Nové Anglie a zastavíme se v Newportu RI, krásném pobřežním městě, kdysi oblíbeném bohatými místními pro America's Cup. Poté pokračujeme do Cambridge, se zastávkou na Harvardově univerzitě. Následně se naším autobusem vydáme k některým z vrcholů města Bostonu. Samozřejmě bude i nějaký volný čas na procházku a večeři ve městě. Ubytování v oblasti Bostonu.

4. den: Z Bostonu do Montrealu - Vzhůru na sever
Po snídani odjíždíme směrem na sever, do Kanady. Na cestě projedeme New Hampshire a Vermont směrem ke kanadským hranicím. Cestou uděláme několik krátkých foto zastávek na malebných místech. Nechte se překvapit. Je toho hodně k vidění. Ubytování v oblasti Montrealu.

5. den: Z Montrealu do Quebecu
Po snídani se vydáme na objevný výlet po Montrealu. Prohlédneme si mimo jiné historickou čtvrť "Starý Montreal", park Mont Royal, baziliku Notre-Dame a mnoho dalšího. Na oběd si vychutnáme lahodnou franko-kanadskou kuchyni! Odpoledne pojedeme do Quebecu. Po příjezdu máme připravenou večeři v "Cabane a Sucre". Jedná se o hostinu, která se koná v takzvané cukerné chatě nebo stodole. Na menu jsou typická jídla jako hrachová polévka, slanina, palačinky, fazole, hrachový pudink a javorový sirup na sněhu, to vše doprovázené živou hudbou a tancem. Ubytování v oblasti Quebecu.

6. den: Quebec - Pozorování velryb
Dnešní den máte k dispozici pro vlastní program a užití si mnoha atrakcí. Můžete se také připojit k nám na výlet zvláštního druhu: na programu je dnes pozorování velryb (Kulturní balíček), kde budeme mít možnost pozorovat tyto úžasné zvířata z blízkého dosahu. Ubytování v oblasti Quebecu.

7. den: Z Quebecu do Ottawy a Gananoque
Po snídani podnikneme prohlídku města Ottawa s foto zastávkami u parlamentu, kanálu, tržiště a Nejvyššího soudu. Poté pokračujeme do Gananoque – Tisíc ostrovů. Tento region na řece svatého Vavřince nese své jméno oprávněně. Nespočet malých ostrovů, z nichž některé jsou zastavěny pouze jedním domem, se rozprostírá na mnoha kilometrech mohutné řeky. Jedna z nich má dokonce vlastní celnici, protože patří k území USA, ale lze se tam dostat pouze trajektem z Kanady. Ubytování v oblasti Gananoque!

8. den: Z 1000 ostrovů do Toronta
Po snídani máme naplánován volný čas na řece svatého Vavřince. Pro ty, kteří mají zájem, je možné se zúčastnit plavby lodí po řece svatého Vavřince (Kulturní balíček). Zde si můžete vychutnat malebnou krásu Tisíce ostrovů a pořídit několik úžasných dovolenkových fotografií. Odpoledne pokračujeme do Toronta. Během prohlídky města se lépe seznámíme s největším městem Kanady. Ti, kteří mají zájem (a mají rezervovaný kulturní balíček), mohou vyjet na CN Tower a obdivovat Toronto z výšky. Ubytování v Torontu.

9. den: Z Toronta do Niagara on the Lake a k Niagarským vodopádům
Po snídani pojedeme do Niagara on the Lake. Jak název napovídá, jedná se o město v blízkosti slavných Niagarských vodopádů. Je zde mnoho zajímavého k vidění. Mezi jinými i historická čtvrť: Udržované staré město s historickými budovami, obchody a restauracemi. Fort George: restaurovaná historická pevnost, která nabízí náhled do válečné historie. Poté se vydáme k Niagarským vodopádům. Prohlédněte si tento jedinečný přírodní div. V kulturním balíčku máme rezervované místo na jedné z lodí Hornblower Cruise. Tak se dostanete velmi blízko k vodopádům. Zážitek, který stojí za to. Večer se v rámci kulturního balíčku vydáme na večeři do Skylon Tower s jedinečným panoramatickým výhledem. Ubytování v oblasti Niagarských vodopádů.

10. den: Z Niagarských vodopádů do Amišské země! Cesta časem do 19. století.
Dnes ráno opouštíme Niagarské vodopády a vracíme se zpět do USA. Nejprve projedeme státem New York a nakonec dorazíme do Lancasteru. Město je centrem Amišského kraje ve státě Pensylvánie. Zde máme rezervovanou večeři v rodinné restauraci Amišů. Amišové jsou náboženská komunita, která se vyznačuje svým tradičním, konzervativním způsobem života. Jsou známí svým odmítáním moderních technologií, jako je elektřina a automobily, a zaměřují se na jednoduchý, bohabojný život. Ubytování v Lancasteru.

11. den: Z Amišské země do Washingtonu, D.C.
Dnes se vydáme do hlavního města USA. Ale nejprve se ještě více seznámíme s Amiši. Po snídani navštívíme Amišský dům a muzeum, kde získáme náhled do života Amišů. Poté pokračujeme do Virginie, kde navštívíme Steven F. Udvar-Hazy Center, které je součástí Smithsonianova leteckého a vesmírného muzea. Mezi exponáty je zde vystaven například raketoplán Discovery. Poté pokračujeme do Washingtonu, D.C. Odpoledne zamíříme do Georgetownu, kde budeme mít čas na objevování a fotografování. Poté se ubytujeme v hotelu v oblasti Washingtonu, D.C.

12. den: Washington, D.C. - Hlavní město USA
Po snídani podnikneme rozsáhlou prohlídku města se zastávkami u Bílého domu, Kapitolu, Arlingtonského hřbitova a velkých památníků prezidentů a Washingtonova monumentu. Poté budeme mít volný čas k prozkoumání světoznámých muzeí Smithsonian, jako je například Air & Space Museum. Vyberte si jedno z nich, protože návštěva všech by trvala celý týden. Ubytování v oblasti Washingtonu, D.C.

13. den: Z Washingtonu, D.C. do Philadelphie a New Yorku
Po snídani se vydáme do města, kde se zrodily Spojené státy americké. Podnikneme prohlídku města a seznámíme se s centrem Philadelphie krátkou procházkou k hlavním památkám. Independence Hall a Liberty Bell Center: místo slavného Liberty Bell, symbolu americké svobody. Poté pokračujeme do Big Apple - New York City, kde máme zbytek dne volný. Ubytování v oblasti New Yorku.

14. den: Návrat
Dnes máte ještě jednou příležitost prozkoumat město, které nikdy nespí. Odpoledne nás autobus bezpečně odveze na letiště, odkud s nezapomenutelnými zážitky, skvělými vzpomínkami a mnoha fotografiemi opustíme USA a přeletíme přes Atlantik zpět domů.

15. den: Přílet do Evropy
Odpočiňte si na nočním letu z New Yorku do Prahy nebo Vídně. Ráno přistaneme zpět v Evropě. Vítejte zpět ve "starém světě".

Důležité:
Požaduje se platný cestovní pas s platností nejméně 6 měsíců od data zpátečního letu. Pro vstup do USA je také vyžadován formulář ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Spropitné pro řidiče a místního průvodce cca 55 USD na osobu a pobyt. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Obědy a večeře. 



Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do New Yorku
  • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího, 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 13 nocí v pečlivě vybraných střední třídy hotelech během okružní cesty *
  • 13x snídaně v hotelu
  • Okružní cesta autobusem
  • 2x speciální večeře v ceně: Večeře Cabane à Sucre Amišská večeře
  • Během celého zájezdu je vám k dispozici česky mluvící průvodce

12 výletů v ceně:

  • New York
  • Boston
  • Montreal
  • Quebec
  • Ottawa
  • Toronto
  • Niagara on the Lake - Niagarské vodopády
  • Steven F. Udvar
  • Hazy Center
  • USS Discovery
  • Washington
  • Philadelphia

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Vyhlídková plošina Empire State Building, plavba za pozorováním velryb, plavba 1000 ostrovů, CN Tower, plavba Hornblower, večeře ve Skylon Tower




New York


Washington D.C.


Toronto