Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK072". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 ČÍNA Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Prahy,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování ve 4* hotelech

    • 16.11.2024 - 30.11.2024 (15 dnů)
      56.580 Kč za osobu
      Sleva: -14%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 ČÍNA Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Vídně,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování ve 4* hotelech

    • 16.11.2024 - 30.11.2024 (15 dnů)
      56.580 Kč za osobu
      Sleva: -14%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Vyrážíme!
Pohodlně cestujte vlastním automobilem na letiště. Parkování na celou dobu cesty už za vás zaplatila společnost NIKAL! Nutné nahlásit parkování při rezervaci. Vyrážíme směrem na východ z Prahy nebo Vídně do Šanghaje, kde vás čeká pohodový příjezd brzy ráno následujícího dne. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Příjezd do Šanghaje:
Váš průvodce vás srdečně přivítá na letišti. Po vyřízení vstupních formalit začínáme s naším programem. Navštívíme ulice Bund a Nanjing. (*pouze při letu z Vídně). Bund v Šanghaji je historická nábřežní promenáda na řece Huangpu, známá svou impozantní siluetou města. Nanjing Road je rušná obchodní ulice, která protíná srdce města. Tyto dvě místa ztělesňují kulturní a ekonomickou rozmanitost Šanghaje a jsou oblíbenými cíli turistů. Zatímco Bund představuje dědictví koloniální minulosti, Nanjing Road symbolizuje moderní dynamiku Šanghaje s množstvím obchodů, restaurací a zábavních možností. Společně nabízejí fascinující pohled na vývoj a rozmanitost této vzestupující metropole. Následuje transfer do našeho hotelu v Šanghaji, kde strávíme následující 3 noci. Večeře (v případě rezervovaného balíčku požitků).

3. den: Šanghaj - Yuyuan zahrada a chrám Jade Buddha!
Dnes je Váš volný den nebo s námi v rámci kulturního balíčku můžete podniknout objevnou cestu po Šanghaji. Jako první navštívíme Jade Buddha Temple. Jade Buddha Temple v Šanghaji je působivý buddhistický chrám se dvěma sochami Buddhy z nefritu, které jsou cennými duchovními artefakty. Toto posvátné místo vyzařuje klidnou atmosféru a přitahuje jak věřící, tak návštěvníky. Poté zamíříme do Yuyuan zahrady. Tento historický čínský zahradní komplex ohromuje nádhernými rybníky, pavilony a zahradami. Jako kulturní památka přitahuje návštěvníky z celého světa a nabízí pohled do tradičního umění čínské zahradní architektury. Na závěr dne navštívíme bývalou Francouzskou čtvrť v Šanghaji. Je známá jako "Tianzifang" a je to půvabná, historická čtvrť s dlážděnými uličkami, butiky, kavárnami a uměleckými galeriemi. Místo kombinuje francouzský koloniální šarm s moderní kreativitou a je oblíbeným místem pro nákupy. Večeře (v rámci balíčku požitků) v hotelu a přenocování.

4. den: Zhujiajiao - Vodní město!
Po snídani se vydáme do Zhujiajiao (v rámci kulturního balíčku). Zhujiajiao je malebná, historická vodní vesnice nedaleko Šanghaje. S více než 1 700 lety historie nabízí dobře zachované kanály, mosty a tradiční stavby. Turisté si mohou užít idylickou krajinu, starobylé chrámy a řemeslné suvenýry. Vesnice je proslulá svými vodními cestami, díky nimž je někdy přezdívána "Benátky Východu", a nabízí jedinečný pohled na čínskou kulturu a historii. Odpoledne se vrátíme do hotelu, večeře (v rámci balíčku požitků) a přenocování.

5. den: Šanghaj - Yichang!
Dnes se loučíme se Šanghají. Další etapa naší cesty začíná vlakem! Po snídani odjíždíme rychlovlakem do Yichangu. To je samo o sobě zážitek. Na palubě vlaku jsou všechny vymoženosti, které moderní vlaková jízda nabízí. Po příjezdu do Yichangu zamíříme na nábřeží a na palubu naší říční výletní lodi. Následující 4 noci strávíte na palubě vašeho plovoucího hotelu.

6. den: Yangtze - Tři soutěsky!
Na palubě vás čeká výborná snídaně. Poté se vydáme k přehradě Tři soutěsky na řece Jang-c’. Tři soutěsky jsou největší vodní elektrárnou na světě. Přehrada vytváří obrovskou nádrž a vyrábí obnovitelnou energii. Toto monumentální dílo je jedním ze symbolů Číny. Večeře na lodi a přenocování.

7. den: Yangtze - Přítok řeky Shennong / Goddess!
Dnes se vydáme na výlet k jednomu z přítoků řeky Jang-c’. V závislosti na vaší lodi navštívíme buď řeku Shennong nebo Goddess. Řeka Shennong je proslulá svou malebnou krásou. Vine se úchvatnými soutěskami a bujnou krajinou. Shennong, neboli "Řeka bohyně," je scenicky impozantní vodní cesta v Číně. Je obklopena majestátními horami a bujnou vegetací a nabízí vyhlídkové projížďky lodí a túry po okolí. Večeře na lodi a přenocování.

8. den: Yangtze - Hora Shuanggui!
Po snídani se dnes vydáme na horu Shuanggui. Shuanggui je impozantní hora v jižní Číně, známá pro svou malebnou krajinu a kulturní význam. Nabízí majestátní vrcholy, starobylé chrámy a zelené lesy, které přitahují turisty a milovníky přírody. Jako duchovní místo spojuje buddhismus a taoismus a je důležitým poutním místem. Hora Shuanggui poskytuje nejen dechberoucí výhledy, ale také nahlédnutí do bohaté kulturní a duchovní historie Číny. Večeře na lodi a přenocování.

9. den: Yangtze - Xi’an:
Dnes dorazíme do Čchung-čchingu a po snídani opouštíme náš plovoucí hotel. Poté zamíříme na nádraží a vlakem pokračujeme do Xi’anu. Zde strávíme jednu noc. Váš čínský průvodce vám rád pomůže najít místní restauraci.

10. den: Xi’an - Terakotová armáda!
Po snídani můžete Xi’an prozkoumat na vlastní pěst nebo se vydat s naším průvodcem k Terakotové armádě (v rámci kulturního balíčku). Skládá se z tisíců hliněných válečníků v životní velikosti, koní a zbraní představující armádu prvního čínského císaře Qin Shi Huanga. Tento fascinující objev byl učiněn v 70. letech a je součástí světového dědictví UNESCO. Terakotová armáda poskytuje náhledy do historie, umění a kultury starověké Číny. Je to mistrovské dílo minulosti a okno do říše Středu. Poté jdeme na fotografickou zastávku u impozantní historické městské hradby Si-anu. Večeře (v rámci balíčku požitků) a přenocování v Xi’anu!

11. den: Xi’an - Prohlídka města!
Dnes je Váš volný den nebo se s námi v rámci kulturního balíčku můžete po snídani vydat na prohlídku města Xi’an. Zde objevíme kulturní památky, jako je impozantní pagoda Velké divoké husy, historická památka. Úchvatná Velká mešita nabízí duchovní cestu, zatímco muslimská čtvrť s jejími rozmanitými vůněmi a tradičními řemesly slibuje kulinářské a kulturní objevy. V Xi’anu zažijete fascinující směsici historie, architektury a místního životního stylu. Večer nasedáme do nočního vlaku do Pekingu, kam dorazíme druhý den ráno.

12. den: Peking: Letní palác!
Nejprve se z nádraží přesuneme do hotelu, kde na nás čeká snídaně. Poté vás zveme na návštěvu Letního paláce v Pekingu. Letní palác, známý také jako Yiheyuan, je impozantní císařské sídlo s umělecky zpracovanými zahradami, jezery a historickými paláci. Jako místo světového kulturního dědictví UNESCO je odrazem čínského zahradního umění a historie. Zde můžete obdivovat nádhernou architekturu, procházet se podél jezera Kunming a prozkoumávat bohatý kulturní význam tohoto místa. Letní palác je oknem do čínské imperiální éry a dechberoucím svědectvím o její bohaté minulosti. V rámci balíčku požitků se dnes vydáme na kulinářský vrchol cesty! Navštívíme restauraci, kde ochutnáme slavnou pekingskou kachnu (v rámci balíčku požitků). Přenocování v Pekingu.

13. den: Peking - Velká čínská zeď!
Dnes je Váš volný den. Volitelně se můžete po snídani připojit k návštěvě symbolu Číny, Velké čínské zdi! (v rámci v kulturního balíčku). Tato 21 196 km dlouhá zeď je považována za největší stavební dílo na světě - dokonce z vesmíru je vidět jako dlouhá linie, která se táhne napříč většinou dnešní Číny. Z hradeb a strážních věží se naskýtá jedinečný výhled na okolní krajinu. Zpět v Pekingu si uděláme fotostop u Národního stadionu (Ptačí hnízdo), který se nachází v Olympijském parku v Pekingu a byl místem konání olympijských her. Večeře (v rámci balíčku požitků) v hotelu a přenocování.

14. den: Cíl - Návrat domů:
Po snídani dnes navštívíme Zakázané Město a Chrám nebes (v rámci kulturního balíčku). Do revoluce v roce 1911 zde žili a vládli čínští císaři z dynastií Ming a Čching. Běžnému obyvatelstvu byl vstup zakázán - odtud pochází název Zakázané Město. V roce 1987 bylo prohlášeno UNESCO za světové kulturní dědictví. Poté navštívíme Chrám nebes, známý také jako Tiantan, který je vynikajícím příkladem čínské chrámové architektury a symbolizuje nebe. Bylo to místo, kde čínští císaři prováděli rituály za úrodu. Zejména Hala oběti úrody je velmi působivá. Chrám nebes je mistrovským dílem čínské kultury a historie a významnou památkou v Pekingu. Večer vás náš autobus přepraví na pekingské letiště, odkud odletíte zpět do Prahy/Vídně.

15. den: Návrat do Prahy / Vídně:
Uvolněte se na nočním letu z Pekingu do Prahy nebo Vídně, než se s jedinečnými zážitky a vzpomínkami dobře odpočatí a uvolnění ráno dostanete do Prahy / Vídně.


Důležité: Na tuto cestu potřebujete platný cestovní pas, který musí být platný ještě alespoň 6 měsíců po zahájení zpáteční cesty! Budete potřebovat vízum.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce. Spropitné na lodi cca 150 RMB (Čínský jüan) je splatné při odbavení na palubu.

     
Poznámka: Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 30 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy nebo Vídně do Šanghaje a z Pekingu zpět do Prahy nebo Vídně
    1. 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího
    2. 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
    3. Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve vybraných 4* hotelech včetně snídaně
  • 4 noci na kvalitní 4* výletní lodi (Victoria Cruises - Victoria Anna - nebo podobná)
  • Plná penze během plavby
  • Jízda vlakem z Šanghaje do Yichangu
  • Jízda vlakem z Čchung-čchingu do Xi’anu
  • Noční vlak z Xi’anu do Pekingu (ve čtyřlůžkových kabinách)
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


  Doporučujeme:

  • Kulturní balíček (balíček výletů)
  • Balíček požitků: 5x večeře a Pekingská kachna
  • Vízum (možnost zprostředkování od CK Nikal)
  • Komplexní cestovní pojištění


5 výletů v ceně:

  • Promenáda Bund a Nanjing Road
  • přehrada Tři soutěsky
  • Přítok řeky Shennong
  • Hora Shuanggui
  • Letní palác



Řeka Yangtze


Peking - Zakázané město


Světoznámá – Terakotová armáda