Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 ČÍNA Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Prahy,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování ve 4* hotelech

    • 23.05.2024 - 06.06.2024 (15 dnů)
      55.980 Kč za osobu
      Sleva: -18%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 ČÍNA Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Vídně,
    Základní cena vč. snídaně a ubytování ve 4* hotelech

    • 23.05.2024 - 06.06.2024 (15 dnů)
      56.480 Kč za osobu
      Sleva: -18%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Šanghaje!
Pohodlně cestujte vlastním automobilem na letiště. Parkování na celou dobu cesty už za vás zaplatila společnost NIKAL! Vyrážíme směrem na východ z Prahy nebo Vídně do Šanghaje, kde vás čeká pohodový příjezd brzy ráno následujícího dne. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Příjezd do Šanghaje:
Váš průvodce vás srdečně přivítá na letišti. Po vyřízení vstupních formalit začínáme s naším programem. Navštívíme ulice Bund a Nanjing. (*pouze při letu z Vídně). Bund v Šanghaji je historická nábřežní promenáda na řece Huangpu, známá svou impozantní siluetou města. Nanjing Road je rušná obchodní ulice, která protíná srdce města. Tyto dvě místa ztělesňují kulturní a ekonomickou rozmanitost Šanghaje a jsou oblíbenými cíli turistů. Zatímco Bund představuje dědictví koloniální minulosti, Nanjing Road symbolizuje moderní dynamiku Šanghaje s množstvím obchodů, restaurací a zábavních možností. Společně nabízejí fascinující pohled na vývoj a rozmanitost této vzestupující metropole. Následuje transfer do našeho hotelu v Šanghaji, kde strávíme následující 3 noci. Večeře (v případě rezervovaného balíčku požitků).

3. den: Šanghaj - Yuyuan zahrada a chrám Jade Buddha!
Dnes je váš volný den. V rámci kulturního balíčku dnes podnikneme objevnou cestu po Šanghaji. Jako první navštívíme Jade Buddha Temple. Jade Buddha Temple v Šanghaji je působivý buddhistický chrám se dvěma sochami Buddhy z nefritu, které jsou cennými duchovními artefakty. Toto posvátné místo vyzařuje klidnou atmosféru a přitahuje jak věřící, tak návštěvníky. Poté zamíříme do Yuyuan zahrady. Tento historický čínský zahradní komplex ohromuje nádhernými rybníky, pavilony a zahradami. Jako kulturní památka přitahuje návštěvníky z celého světa a nabízí pohled do tradičního umění čínské zahradní architektury. Na závěr dne navštívíme bývalou Francouzskou čtvrť v Šanghaji. Je známá jako "Tianzifang" a je to půvabná, historická čtvrť s dlážděnými uličkami, butiky, kavárnami a uměleckými galeriemi. Místo kombinuje francouzský koloniální šarm s moderní kreativitou a je oblíbeným místem pro nákupy. Večeře (balíčku požitků) v hotelu a přenocování.

4. den: Zhujiajiao - Vodní město!
Po snídani se vydáme do Zhujiajiao pro všechny, kteří si rezervovali kulturní balíček. Zhujiajiao je malebná, historická vodní vesnice nedaleko Šanghaje. S více než 1 700 lety historie nabízí dobře zachované kanály, mosty a tradiční stavby. Turisté si mohou užít idylickou krajinu, starobylé chrámy a řemeslné suvenýry. Vesnice je proslulá svými vodními cestami, díky nimž je někdy přezdívána "Benátky Východu", a nabízí jedinečný pohled na čínskou kulturu a historii. Odpoledne se vrátíme do hotelu, večeře(balíček požitků) a přenocování.

5. den: Šanghaj - Yichang!
Dnes se loučíme se Šanghají. Další etapa naší cesty začíná vlakem! Po snídani odjíždíme rychlovlakem do Yichangu. To je samo o sobě zážitek. Na palubě vlaku jsou všechny vymoženosti, které moderní vlaková jízda nabízí. Po příjezdu do Yichangu zamíříme na nábřeží a na palubu naší říční výletní lodi. Zde na vás již čeká večeře a následující 4 noci strávíte na palubě vašeho plovoucího hotelu.

6. den: Yangtze - Tři soutěsky!
Na palubě vás čeká výborná snídaně. Poté se vydáme k přehradě Tři soutěsky na řece Jang-c’. Tři soutěsky jsou největší vodní elektrárnou na světě. Přehrada vytváří obrovskou nádrž a vyrábí obnovitelnou energii. Toto monumentální dílo je jedním ze symbolů Číny. Večeře na lodi a přenocování.

7. den: Yangtze - Přítok řeky Shennong / Goddess!
Dnes se vydáme na výlet k jednomu z přítoků řeky Jang-c’. V závislosti na vaší lodi navštívíme buď řeku Shennong nebo Goddess. Řeka Shennong je proslulá svou malebnou krásou. Vine se úchvatnými soutěskami a bujnou krajinou. Shennong, neboli "Řeka bohyně," je scenicky impozantní vodní cesta v Číně. Je obklopena majestátními horami a bujnou vegetací a nabízí vyhlídkové projížďky lodí a túry po okolí. Večeře na lodi a přenocování.

8. den: Yangtze - Hora Shuanggui!
Po snídani se dnes vydáme na horu Shuanggui. Shuanggui je impozantní hora v jižní Číně, známá pro svou malebnou krajinu a kulturní význam. Nabízí majestátní vrcholy, starobylé chrámy a zelené lesy, které přitahují turisty a milovníky přírody. Jako duchovní místo spojuje buddhismus a taoismus a je důležitým poutním místem. Hora Shuanggui poskytuje nejen dechberoucí výhledy, ale také nahlédnutí do bohaté kulturní a duchovní historie Číny. Večeře na lodi a přenocování.

9. den: Yangtze - Xi’an:
Dnes dorazíme do Čchung-čchingu a po snídani opouštíme náš plovoucí hotel. Poté zamíříme na nádraží a vlakem pokračujeme do Xi’anu. Zde strávíme jednu noc. Váš čínský průvodce vám rád pomůže najít místní restauraci.

10. den: Xi’an - Terakotová armáda!
Po snídani můžete Xi’an prozkoumat na vlastní pěst. Nebo se vydat s naším průvodcem k Terakotové armádě (v rámci kulturního balíčku). Skládá se z tisíců hliněných válečníků v životní velikosti, koní a zbraní představující armádu prvního čínského císaře Qin Shi Huanga. Tento fascinující objev byl učiněn v 70. letech a je součástí světového dědictví UNESCO. Terakotová armáda poskytuje náhledy do historie, umění a kultury starověké Číny. Je to mistrovské dílo minulosti a okno do říše Středu. Poté jdeme na fotografickou zastávku u impozantní historické městské hradby Si-anu. Večeře (v rámci balíčku požitků) a přenocování v Xi’anu!

11. den: Xi’an - Prohlídka města!
Po snídani se dnes v rámci kulturního balíčku vydáme na prohlídku města Xi’an. Zde objevíme kulturní památky, jako je impozantní pagoda Velké divoké husy, historická památka. Úchvatná Velká mešita nabízí duchovní cestu, zatímco muslimská čtvrť s jejími rozmanitými vůněmi a tradičními řemesly slibuje kulinářské a kulturní objevy. V Xi’anu zažijete fascinující směsici historie, architektury a místního životního stylu. Večer nasedáme do nočního vlaku do Pekingu, kam dorazíme druhý den ráno.

12. den: Peking: Letní palác!
Nejprve se z nádraží přesuneme do hotelu, kde na nás čeká snídaně. Poté vás zveme na návštěvu Letního paláce v Pekingu. Letní palác, známý také jako Yiheyuan, je impozantní císařské sídlo s umělecky zpracovanými zahradami, jezery a historickými paláci. Jako místo světového kulturního dědictví UNESCO je odrazem čínského zahradního umění a historie. Zde můžete obdivovat nádhernou architekturu, procházet se podél jezera Kunming a prozkoumávat bohatý kulturní význam tohoto místa. Letní palác je oknem do čínské imperiální éry a dechberoucím svědectvím o její bohaté minulosti. V rámci balíčku požitků se dnes vydáme na kulinářský vrchol cesty! Navštívíme restauraci, kde ochutnáme slavnou pekingskou kachnu. Přenocování v Pekingu.

13. den: Peking - Velká čínská zeď!
Dnes je váš volný den. Volitelně se můžete po snídani připojit k návštěvě symbolu Číny, Velké čínské zdi! (zahrnuto v kulturním balíčku) Tato 21 196 km dlouhá zeď je považována za největší stavební dílo na světě - dokonce z vesmíru je vidět jako dlouhá linie, která se táhne napříč většinou dnešní Číny. Z hradeb a strážních věží se naskýtá jedinečný výhled na okolní krajinu. Zpět v Pekingu si uděláme fotostop u Národního stadionu (Ptačí hnízdo), který se nachází v Olympijském parku v Pekingu a byl místem konání olympijských her. Večeře v hotelu a přenocování.

14. den: Cíl - Návrat domů:
Po snídani dnes navštívíme Zakázané Město a Chrám nebes (kulturní balíček). Do revoluce v roce 1911 zde žili a vládli čínští císaři z dynastií Ming a Čching. Běžnému obyvatelstvu byl vstup zakázán - odtud pochází název Zakázané Město. V roce 1987 bylo prohlášeno UNESCO za světové kulturní dědictví. Poté navštívíme Chrám nebes, známý také jako Tiantan, který je vynikajícím příkladem čínské chrámové architektury a symbolizuje nebe. Bylo to místo, kde čínští císaři prováděli rituály za úrodu. Zejména Hala oběti úrody je velmi působivá. Chrám nebes je mistrovským dílem čínské kultury a historie a významnou památkou v Pekingu. Večer vás náš autobus přepraví na pekingské letiště, odkud odletíte zpět do Prahy/Vídně.

15. den: Návrat do Prahy / Vídně:
Uvolněte se na nočním letu z Pekingu do Prahy nebo Vídně, než se s jedinečnými zážitky a vzpomínkami dobře odpočatí a uvolnění ráno dostanete do Prahy / Vídně.


Důležité: Na tuto cestu potřebujete platný cestovní pas, který musí být platný ještě alespoň 6 měsíců po zahájení zpáteční cesty! Budete potřebovat vízum. Víza nejsou zajišťovány ze strany CK Nikal, každý klient si je musí individuálně vyřídit.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce. Spropitné na lodi cca 150 RMB (Čínský jüan) je splatné při odbavení na palubu.

     
Poznámka: Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 30 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy nebo Vídně do Šanghaje a z Pekingu zpět do Prahy nebo Vídně
  • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího, 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve vybraných 4* hotelech včetně snídaně
  • 4 noci na kvalitní 4* hvězdičkové výletní lodi (Victoria Cruises – Victoria Anna)*
  • Plná penze během plavby
  • Jízda vlakem z Šanghaje do Yichangu
  • Jízda vlakem z Čchung-čchingu do Xi’anu
  • Noční vlak z Xi’anu do Pekingu (ve čtyřlůžkových kabinách)
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


5 výletů zahrnutých v programu:

  • Promenáda Bund a Nanjing Road
  • přehrada Tři soutěsky
  • Přítok řeky Shennong
  • Hora Shuanggui
  • Letní palác




Řeka Yangtze


Peking - Zakázané město


Světoznámá – Terakotová armád