Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK072". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 Egypt plavba po Nilu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základní cena, 4* a 5* hotely včetně snídaně

    • 16.10.2024 - 23.10.2024 (8 dnů)
      28.480 Kč za osobu
      Sleva: -37%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 Egypt plavba po Nilu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základní cena, 4* a 5* hotely včetně snídaně

    • 16.10.2024 - 23.10.2024 (8 dnů)
      31.480 Kč za osobu
      Sleva: -34%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Let do Hurghady
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Hurghady. Zde na Vás čeká delegátka společně s naším autobusem. Po vyřízení vstupních formalit vás autobus přepraví do hotelu v Hurghadě, kde strávíte první noc. Parkování na letišti v Praze / Vídni za Vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Luxor & chrámy
Po snídani se vydáme do Luxoru, kde začíná naše plavba po Nilu. Navštívíme chrámy města (v rámci kulturního balíčku). Poté se přesuneme do chrámu Karnak, kde se během prohlídky seznámíme s historií Egypta. Následně navštívíme Luxorský chrám a užijeme si návštěvu chrámu Amóna. Odpoledne si užijete pohodlí vaší 5*hvězdičkové luxusní výletní lodě na Nilu. Večeře na lodi a přenocování.

3. den: Theben & Údolí králů
Pro všechny ranní ptáčata organizuje průvodce let balonem nad Nilem (k rezervaci na místě). Poté všichni společně prozkoumáme západní břeh Luxoru (v rámci kulturního balíčku). Navštívíme Kolosy Memnona, pak zamíříme do Údolí králů a nakonec navštívíme pohřební chrám královny Hatšepsut. Odpoledne se lodí přesuneme do Edfu, kde si vychutnáme večeři.

4. den: Edfu - Kom Ombo
Po snídani můžete podniknout procházku v Edfu, kde navštívíme chrámový komplex (k rezervaci na místě). Poté nás cesta zavede do Kom Ombo, kde navštívíme chrám Sobeka a dozvíme se něco o umění léčitelství ve starověkém Egyptě (v rámci kulturního balíčku). Večeře a přenocování v Kom Ombo.

5. den: Assuan!
Po snídani se autobusem a lodí vydáme do Assuanu (v rámci kulturního balíčku). Zde navštívíme „Vysokou přehradu“ a Philae chrám na ostrově Agilika. Odpoledne máte volno. Můžete prozkoumat město Assuan na vlastní pěst nebo se s námi (k rezervaci na místě) můžete vydat do núbijské vesnice a seznámit se s jednou z nejstarších kultur světa. Večeře a přenocování na lodi.

6. den: Abu Simbel (K rezervaci na místě)
Brzy ráno navštívíme Velký chrám v Abu Simbelu (k rezervaci na místě) na jihu Asuánu. Chrám byl postaven v 13. století př. n. l. Ramsesem II. a je od roku 1979 součástí světového kulturního dědictví UNESCO. Odpoledne naše plovoucí hotel vypluje směrem do Edfu, kde strávíme noc. Večeře na lodi.

7. den: Nil
Brzy ráno se vydáváme na cestu s heslem „Kotvy vzhůru!“. Nejprve zamíříme do Esny. Odpoledne se necháme unášet po Nilu zpět do Luxoru. Ti, kteří mají zájem, se mohou připojit k našemu průvodci na prohlídku města Luxor (k rezervaci na místě), než se vrátíme na večeři na lodi.

8. den: Návrat domů / Prodloužení pobytu u moře
Dnes je bohužel čas se rozloučit s naším plovoucím hotelem. Náš autobus Vás odveze buď na letiště, odkud nastoupíte na let zpět do Prahy/Vídně, nebo Vás zaveze do plážového hotelu, kde strávíte týden All-Inclusive dovolené v Hurghadě. (*při letu zpět do Vídně, v závislosti na čase letu, Vám zkrátíme čekání na večerní let pobýváním v plážovém hotelu v Hurghadě. Odtud Vás autobus odveze ve večerních hodinách na letiště, kde nastoupíte na svou cestu zpět domů).

8-15. den: Prodloužení pobytu u moře!
Osmý den se ubytujete ve Vašem pokoji v 4* hotelu v Hurghadě. Samozřejmě Vás autobus přepraví přímo z lodi do hotelu. Užijte si slunce Egypta a vody Rudého moře. All Inclusive stravování splní všechna Vaše přání.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu nebo na lodi. Osobní náklady. Vízové poplatky na místě cca 27 USD za osobu. Spropitné na lodi cca 56 EUR na osobu. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Cestovní pojištění. 

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů je na Vašem vlastním uvážení. Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 20 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky). 

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Hurghady a zpět
    • 1 x příruční zavazadlo na osobu
    • 1 x zavazadlo max. 20 kg na osobu
    • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 1 noc v Hurghadě v 4* hotelu
  • 6 nocí na 5* Superior lodi M/S King Tut III*
  • 7x snídaně na palubě nebo v hotelu
  • ZDARMA balíček požitků: 6x plná penze na palubě lodi v hodnotě 6 590 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


Plážové prodloužení v Hurghadě

  • 7 nocí v 4* luxusním hotelu
  • 7x All Inclusive balíček včetně jídla a nápojů v hotelu
  • Všechny transfery z lodi do hotelu a na letiště.


Doporučujeme:

  • All Inclusive balíček na palubě vaší lodi: Všechny místní nápoje na palubě jsou zahrnuty!
  • Kulturní balíček: Luxor & Karnak chrám, Kom Ombo, Asuán, Údolí králů
  • Komplexní cestovní pojištění





Údolí králů


5* superior výletní loď M/S Jaz


Korálové útesy v Rudém moři