Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK072". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 South Cyprus Explorer     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 09.09.2024 - 16.09.2024 (8 dnů)
      26.980 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 South Cyprus Explorer     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 07.10.2024 - 14.10.2024 (8 dnů)
      23.980 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Odjezd na Kypr!
Cestujte pohodlně vlastním automobilem na letiště. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci. Po odbavení vás čeká let s renomovanou leteckou společností z Prahy/Vídně na Kypr. Na letišti vás srdečně přivítá průvodce a doprovodí vás do hotelu, kde strávíte následujících 7 nocí.

2. den: Městská prohlídka Paphosu
Dnes se vydáme na objevnou cestu! Po 20minutové jízdě z hotelu jsme u slavné pobřežní nekropole, Královských hrobek, monumentální sítě podzemních hrobek vytesaných z masivní skály. Komplex pochází z 4. století př. n. l. a je přístupný po kamenných schodech vytesaných do staré země. Některé hrobky mají dórské sloupy, které jim dodávají vzhled chrámu. Prozkoumejte toto impozantní UNESCO světové dědictví, než se vydáte do pobřežního města Yeroskipou, což v překladu znamená „Svatá zahrada“. Toto město je místem legendárních svatých zahrad bohyně Afrodity. Kromě své spojitosti s bohyní krásy a lásky je vesnice známá svým byzantským kostelem Agia Paraskevi s pěti kopulemi z 9. století. Po návštěvě kostela se vydáme do Paphosu, starověkého hlavního města ostrova, které nabízí malebné kostely, středověké kláštery, muzea, nesčetné starožitnosti a krásný přístav, který hlídá malý, opevněný hrad. Není divu, že město je součástí světového dědictví UNESCO. Naše objevování Paphosu vás zavede k jeho hlavní atrakci, Domu Dionýsa, kde si prohlédnete mozaiky objevené při vykopávkách této vily z 3. století, kde pravděpodobně bydlel římský šlechtic. Tyto výjimečné podlahové mozaiky s vyobrazením římských legend a řecké mytologie jsou považovány za nejkrásnější v regionu. Užijte si volný čas v přístavu Paphos. Poté se vrátíme do našeho hotelu a užijeme si večeři (v rámci balíčku požitků).

3. den: Kouzlo Troodoských hor
Dnes se vydáme do zeleného srdce ostrova Kypr (zahrnuto v kulturním balíčku). Strávíte den v idylických lesích Troodoského pohoří. Nejprve projedeme kolem Platres, největšího horského resortu. Po naší trase následuje jedna malebná vesnice za druhou. Nadechneme se borovicemi provoněného vzduchu v Kakopetrii. Projdeme se vesnicí, která je pod ochranou Europa Nostra. Tato vesnice je známá jak pro své sírové prameny, tak pro malovaný byzantský kostel Agios Nikolaos, původně klášter. Určitě byste měli vidět vynikající fresky z jedenáctého století, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO. Po obědové přestávce se odpoledne vydáme do „Krasochorien“ – vinařských vesnic – na jižní straně Troodoských hor. Nejkrásnější z nich je pravděpodobně Omodos. Připojte se k nám při ochutnávce vynikajících vín, doprovázené malými místními občerstveními. Večer se vrátíme do našeho hotelu na večeři (v rámci balíčku požitků).

4. den: Klášter Chrysorroyatissa & vinné lahůdky
Užijte si výhled na vinice a sady na cestě do kláštera Chrysorroyiatissa. Současná budova pochází z konce 18. století a obsahuje jednolodní kostel spolu s kolekcí významných ikon a dalších pokladů. Ochutnáte výběr vín vyráběných mnichy, doprovázený čerstvým chlebem, olivami a sýrem. Poté se vydáme k Lázním Afrodity, přírodní jeskyni, kde se podle řecké mytologie koupala a osvěžovala Afrodita, bohyně lásky a krásy. Říká se také, že zde potkala svého milence Adonise. Dozvíte se všechny zajímavé podrobnosti o tomto historickém místě a budete mít volný čas na objevování flóry a fauny Národní rezervace Paphos. Po obědové pauze se vydáte k mořským jeskyním Paphosu, kde budete mít příležitost fotografovat toto přírodní divadlo. Následně se vrátíme do hotelu na večeři (v rámci balíčku požitků).

5. den: Nikósie, rozdělené hlavní město (včetně okupovaných oblastí) - volitelné
Nikósie (zahrnuto v kulturním balíčku), jediné stále rozdělené hlavní město světa, se prezentuje jako kosmopolitní, okázalé a rušné. Půvabné staré město obklopené masivními benátskými zdmi a vysoká koncentrace muzeí, náboženských a historických památek svědčí o historii středomořského ostrova v průběhu staletí. Váš průvodce vám při prohlídce jeho nejlepších částí přiblíží historii a zajímavosti města. Mluvíme o památkách, jako je katedrála Agia Sophia a Tržní náměstí, přičemž vrcholem dne bude překročení slavné Zelené linie - hranice kontrolované OSN, která rozděluje sever a jih (pro překročení hranice je nutný cestovní pas). Tento den bude nabitý zážitky, na které nezapomenete. Večer si poté v hotelu vychutnáte večeři (v rámci balíčku požitků).

6. den: Limassol a Kourion
Kypr – ostrov bohů, podle legendy místo narození bohyně Afrodity. Právě zde, u Petra tou Romiou, se prý z mořské pěny zrodila Afrodita a právě toto místo je naše dnešní první zastávka. Začátek našeho výletu v rodišti bohyně lásky a krásy vás naladí na dnešní den. Projdeme se k pobřeží u impozantního kamenného útvaru, kde už vás bude očekávat šumivé víno, abyste mohli začít den plný krásy a lásky. Váš průvodce vám také poví o mnoha legendách spojených s láskou Afrodity a Adonise. Pokračujte do antického města Kourion, přírodně krásného místa posazeného vysoko na vrcholu útesu. Budeme zde obdivovat slavné řecko-římské divadlo a mozaiky a kochat se oslnivým výhledem. Poté se projdeme kolem křižáckého hradu Kolossi, který byl původně postaven ve 13. století a založen rytíři svatého Jana. Večer si v hotelu vychutnáte večeři (v rámci balíčku požitků).

7. den: Volný čas či objevování kyperských tradic
Dnešní den je věnován relaxaci. Užijte si pohodlí hotelu. Navštivte pláž nebo blízkou vesnici na menší nákupní výlet. Pokud byste však měli zájem máte zde možnost využít nabídku místního průvodce a přidat se k nám na výlet, který poskytne příležitost seznámit se se zvyky a tradicemi Kypřanů (výlet k zakoupení na místě). Pojedeme cca. 35 minut do vesnice Letymbou, kde navštívíme starý tradiční dům na pravou kyperskou kávu a také náš čeká ochutnávka halloumi, poté co uvidíme, jak se tento lahodný sýr vyrábí. Dalším zážitkem je zde výroba tradičního chleba s kváskem, jedná se o skutečně letitou tradici. Bude zde rovněž možnost vyzkoušet si výrobu těsta na vlastní kůži. Uvidíme také proces výroby Loukoumades, což jsou malé sladké kuličky, které budeme moci také ochutnat. Poté pokračujeme k byzantskému kostelu ve vesnici. Agios Kyrikos je malý malovaný kostelík z 11. století, jež nyní slouží jako křtitelnice. Cestou zpět do Paphosu se zastavíme na pobřeží Peyia, abychom si vyfotili úchvatné snímky vraku lodi. V odpoledních hodinách se vrátíme zpět na hotel, kde vás později bude čekat večeře (v rámci balíčku požitků).

8. den: Návrat domů
Po snídani máte ještě trochu času pro volné aktivity. V závislosti na čase vašeho letu vás náš autobus odveze na letiště, odkud odletíte zpět do Prahy/Vídně.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů je na vašem vlastním uvážení. Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 20 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

 

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně na Kypr
  1. 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího
  2. 1 příruční zavazadlo max. 8 kg
  3. Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět
  • Let z Kypru do Prahy / Vídně
  • 7 nocí v 4* hotelu Theo Sunset Bay nebo
    podobném
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • Balíček požitků: 7x večeře v hotelu
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu
  • ZDARMA! Parkování na letišti po celou dobu cesty (nutno rezervovat předem)


3 výlety v ceně:

  • Městská prohlídka Paphosu
  • Klášter Chrysorroyatissa & vinné lahůdky
  • Limassol a Kourion


Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Nikósie - rozdělené hlavní město, Troodoské hory
  • Kyperské tradice (k zakoupení na místě)
  • Komplexní cestovní pojištění



Hrad Kyrenia


Přístav Kyrenia neboli Girne


Kostel svatého Mikuláše v Protaras