Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 South Cyprus Explorer     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 07.10.2024 - 14.10.2024 (8 dnů)
      26.980 Kč za osobu
      Sleva: -32%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 South Cyprus Explorer     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 07.10.2024 - 14.10.2024 (8 dnů)
      23.980 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Odjezd na Kypr!
Cestujte pohodlně vlastním automobilem na letiště. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci. Po odbavení vás čeká let s renomovanou leteckou společností z Prahy/Vídně na Kypr. Na letišti vás srdečně přivítá průvodce a doprovodí vás do hotelu, kde strávíte následujících 7 nocí.

2. den: Městská prohlídka Paphosu
Dnes se vydáme na objevnou cestu! Po 20minutové jízdě z hotelu jsme u slavné pobřežní nekropole, Královských hrobek, monumentální sítě podzemních hrobek vytesaných z masivní skály. Komplex pochází z 4. století př. n. l. a je přístupný po kamenných schodech vytesaných do staré země. Některé hrobky mají dórské sloupy, které jim dodávají vzhled chrámu. Prozkoumejte toto impozantní UNESCO světové dědictví, než se vydáte do pobřežního města Yeroskipou, což v překladu znamená „Svatá zahrada“. Toto město je místem legendárních svatých zahrad bohyně Afrodity. Kromě své spojitosti s bohyní krásy a lásky je vesnice známá svým byzantským kostelem Agia Paraskevi s pěti kopulemi z 9. století. Po návštěvě kostela se vydáme do Paphosu, starověkého hlavního města ostrova, které nabízí malebné kostely, středověké kláštery, muzea, nesčetné starožitnosti a krásný přístav, který hlídá malý, opevněný hrad. Není divu, že město je součástí světového dědictví UNESCO. Naše objevování Paphosu vás zavede k jeho hlavní atrakci, Domu Dionýsa, kde si prohlédnete mozaiky objevené při vykopávkách této vily z 3. století, kde pravděpodobně bydlel římský šlechtic. Tyto výjimečné podlahové mozaiky s vyobrazením římských legend a řecké mytologie jsou považovány za nejkrásnější v regionu. Užijte si volný čas v přístavu Paphos. Poté se vrátíme do našeho hotelu a užijeme si večeři (v případě, že máte zarezervovaný balíček požitků).

3. den: Kouzlo Troodoských hor
Dnes se vydáme do zeleného srdce ostrova Kypr (zahrnuto v kulturním balíčku). Strávíte den v idylických lesích Troodoského pohoří. Nejprve projedeme kolem Platres, největšího horského resortu. Po naší trase následuje jedna malebná vesnice za druhou. Nadechneme se borovicemi provoněného vzduchu v Kakopetrii. Projdeme se vesnicí, která je pod ochranou Europa Nostra. Tato vesnice je známá jak pro své sírové prameny, tak pro malovaný byzantský kostel Agios Nikolaos, původně klášter. Určitě byste měli vidět vynikající fresky z jedenáctého století, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO. Po obědové přestávce se odpoledne vydáme do „Krasochorien“ – vinařských vesnic – na jižní straně Troodoských hor. Nejkrásnější z nich je pravděpodobně Omodos. Připojte se k nám při ochutnávce vynikajících vín, doprovázené malými místními občerstveními. Večer se vrátíme do našeho hotelu na večeři (v případě, že máte zarezervovaný balíček požitků).

4. den: Klášter Chrysorroyatissa & vinné lahůdky
Užijte si výhled na vinice a sady na cestě do kláštera Chrysorroyiatissa. Současná budova pochází z konce 18. století a obsahuje jednolodní kostel spolu s kolekcí významných ikon a dalších pokladů. Ochutnáte výběr vín vyráběných mnichy, doprovázený čerstvým chlebem, olivami a sýrem. Poté se vydáme k Lázním Afrodity, přírodní jeskyni, kde se podle řecké mytologie koupala a osvěžovala Afrodita, bohyně lásky a krásy. Říká se také, že zde potkala svého milence Adonise. Dozvíte se všechny zajímavé podrobnosti o tomto historickém místě a budete mít volný čas na objevování flóry a fauny Národní rezervace Paphos. Po obědové pauze se vydáte k mořským jeskyním Paphosu, kde budete mít příležitost fotografovat toto přírodní divadlo. Následně se vrátíme do hotelu na večeři (součást balíčku požitků).

5. den: Nikósie, rozdělené hlavní město (včetně okupovaných oblastí) - volitelné
Nikósie, jediné stále rozdělené hlavní město světa, se prezentuje jako kosmopolitní, okázalé a rušné. Město samo je prorostlé historií a kulturou. Půvabné staré město obklopené masivními benátskými zdmi a vysoká koncentrace muzeí, náboženských a historických památek svědčí o historii středomořského ostrova v průběhu staletí. Naším programem budou návštěvy Národního muzea a starého města (Laiki Geitonia) s benátskými městskými hradbami z 16. století a procházka slavnou Ledra Street až k hraničnímu přechodu. Překročíme hranici na severní stranu a navštívíme katedrálu Agia Sophia a karavanseraj Büyük Han (pro překročení hranice je nutný cestovní pas). Během návštěvy Nikósie budete mít volný čas na procházku městem, oběd, kávu nebo nákup suvenýrů. Večer si v hotelu vychutnáte večeři (v případě, že máte zarezervovaný balíček požitků).

6. den: Limassol a EKO-zahrada Oikoglyko
Kypr – ostrov bohů, podle legendy místo narození bohyně Afrodity. Právě zde, u Petra tou Romiou, se prý z mořské pěny zrodila Afrodita, toto místo je dnešní první zastávka. Pokračujeme do starověkého města Kourion, které se nachází na překrásném místě vysoko na útesu. Zde obdivujeme slavné řecko-římské divadlo a mozaiky a užíváme si dechberoucí výhledy. Dále se vydáme do nádherné ekologické zahrady se soukromým domem ve vesnici Episkopi. Nechte se přivítat majitelem, který nás provede svou rozsáhlou zahradou a hrdě nám představí své byliny a ovoce. Místní byliny jako tymián, oregano, physalis a citronová tráva jsou součástí naší trasy a šíří svou úžasnou vůni. Objevíme také bobule a další úžasné dary přírody. Majitel je velmi spojen s přírodou a ukáže nám, jak pečuje o zahradu výhradně pomocí přírody. Jedná se o permakulturu, kde se kombinují rostliny podporující se navzájem v souladu s přírodními cykly a ničím se neplýtvá. Christos používá kompost, mulč a červy, které pomáhají kondicionovat půdu a udržovat vlhkost. Také lze využít užitečný hmyz k spolupráci při udržování zdravých a udržitelných rostlin. Tím se spotřebovává méně vody, šetří se semena, pěstují se vlastní potraviny a sází se místní rostliny. Užijte si přírodní bylinkový a ovocný čaj a ochutnejte domácí ekologickou marmeládu z regionu, která nemůže být zdravější. Majitel, který je také šéfkuchařem, vám prozradí tajný recept na marmeládu. Večer si v hotelu vychutnáte večeři (v případě, že máte zarezervovaný balíček požitků).

7. den: Volný čas
Dnešní den je věnován relaxaci. Užijte si pohodlí našeho hotelu. Navštivte pláž nebo blízkou vesnici na menší nákupní výlet. Dnešní den patří jen vám. Večeře v hotelu (v případě, že máte zarezervovaný balíček požitků).

8. den: Návrat domů
Po snídani máte ještě trochu času pro volné aktivity. V závislosti na čase vašeho letu vás náš autobus odveze na letiště, odkud odletíte zpět do Prahy/Vídně.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

 

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně na Kypr
  • 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího
    1 příruční zavazadlo max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět
  • Let z Kypru do Prahy / Vídně
  • ZDARMA! Parkování na letišti po celou
    dobu cesty (1x na rezervaci)
  • 7 nocí v 4* hotelu Theo Sunset Bay nebo
    podobném*
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků včetně 7x
    večeře v hotelu
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


3 výlety v ceně:

  • Městská prohlídka Paphosu
  • Klášter Chrysorroyatissa & vinné lahůdky
  • Limassol a EKO-zahrada Oikoglyko

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Nikósie - rozdělené hlavní město, Troodoské hory




Hrad Kyrenia


Přístav Kyrenia neboli Girne


Kostel svatého Mikuláše v Protaras