Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 SP Ole Espania     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dnů)
      26.580 Kč za osobu
      Sleva: -31%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 SP Ole Espania     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dnů)
      24.980 Kč za osobu
      Sleva: -32%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Barcelony!
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Španělska. V Barceloně na vás čeká naše delegátka společně s naším autobusem. Barcelona, hlavní město Katalánska, země, která si zachovala svůj vlastní jedinečný jazyk, kulturu a tradice. Po ubytování na vás bude již čekat večeře (při rezervaci balíčku požitků). Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Barcelona - Prohlídka města!
Dnes se již vydáváte za prvním vrcholem vaší cesty. Po snídani máte možnost se zúčastnit naší prohlídky Barcelony (zahrnuto v kulturním balíčku). Projedete hlavními ulicemi s úchvatnými budovami od Gaudího, symbolem katalánského modernismu. Navštívíme park Montjuich s nádherným výhledem na město a přístav, Olympijský kruh, Kolumbův památník a starou gotickou čtvrť a také park Güell. Dále pojedeme přes čtvrť Eixample k návštěvě Gaudího mimořádného, nedokončeného kostela Sagrada Familia. Odpoledne máte volno. Večer se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

3. den: Girona & Figueres!
Dnešní den je pro Vás volný, ale samozřejmě je tu také co objevovat. Nejprve se můžeme vydat do Figueres, rodného města Salvadora Dalího, kde navštívíme Muzeum – divadlo (zahrnuto v kulturním balíčku). Budete ohromeni fascinujícím surrealistickým objektem světa, který nahradil bývalé městské divadlo zničené během španělské občanské války. Muzeum je samo o sobě uměleckým dílem a navíc hostí mnoho slavných prací Dalího. Poté pojedeme do opevněného města Girona, kde si můžete udělat procházku židovskou čtvrtí – jednou z nejlépe zachovaných v Evropě. Girona byla původně postavena Římany jako pevnost. Nejlepším způsobem, jak prozkoumat středověké město, je ztratit se v půvabném labyrintu úzkých uliček, které stále odrážejí dvě století maurské okupace. Prozkoumejte Arabské lázně, římskou budovu inspirovanou římskými veřejnými lázněm ise třemi bazény, z nichž každý má jinou teplotu vody. Na závěr navštívíme katedrálu v Gironě (vstup v ceně). Večeře (balíček požitků).

4. den: Barcelona – Zaragoza – Madrid!
Po snídani se rozloučíme s Costa Barcelona a vydáme se do Madridu, hlavního města Španělska. Nejprve zamíříme do Zaragozy. Dnes je Zaragoza rušným a rostoucím městem s populací kolem 800 000 obyvatel. Jak městský rozvoj pokračuje, rozšiřuje se nyní na obě strany řeky Ebro. Na začátku naší prohlídky města se uskuteční panoramatická procházka k nejdůležitějším památkám Zaragozy. Uvidíme baziliku del Pilar, Plaza de las Catedrales a La Seo del Salvador. Volný čas v centru města. Poté pokračujeme do Madridu. Večeře (balíček požitků).

5. den: Madrid - Hlavní město Španělska!
Po snídani vás zveme na naši prohlídku Madridu. Madrid má mnoho tváří. Vznikl jako středověká arabská pevnost a je především známý svými starobylými budovami. Projdeme malebnou čtvrť Habsburků, známou svými nádhernými renesančními a barokními stavbami, jako je Puerta del Sol, Plaza Mayor a Plaza de la Villa. Poté se vydáme do madridské čtvrti Bourbonů, kde navštívíme Královský palác, fontány Cibeles a Neptuno a Puerta de Alcalá. Nechte se okouzlit impozantním architektonickým dílem José Bonaparta z 19. století, které zahrnuje elegantní Plaza de Oriente a muzeum Prado. Seznamte se také s moderním, současným Madridem a jeho bulváry jako Gran Via, Castellana, čtvrť Salamanca, Plaza de Castilla, Parque del Oeste, kampus univerzity, obchodní a finanční zóny moderního Madridu, ikonickou arénou pro býčí zápasy Las Ventas a slavným fotbalovým stadionem Santiago Bernabéu. Odpoledne máte volno. Poté se vrátíme na večeři (balíček požitků).

6. den: Madrid – Toledo – Valencia!
Po snídani zahájíme naši cestu do Valencie. Na naší cestě se zastavíme v Toledu, starém hlavním městě španělského království. Uvidíme výraznou směs arabské, gotické, renesanční a barokní architektury, kterou najdete pouze v jednom z nejstarších evropských sídel. Zastavujeme na místech po celém městě, včetně katedrály primátů ze 13. století, gotického zázraku.. Poté budete mít volný čas na prozkoumání malých uliček a jedinečné architektury středověkého města. Pokračujeme do oblasti Valencie. Do našeho hotelu ve Valencii přijedeme v podvečer. Večeře (balíček požitků) a přenocování.

7. den: Valencia – Barcelona!
Dnes se vracíme zpět na náš výchozí bod. Nejprve ale po snídani navštívíme Valencii. Město je v lidové mluvě známo jako Cap I Casal, hlavní město Turianů, a v 17. a 18. století jako město 1 000 věží. Leží na břehu řeky Turia a bylo založeno v roce 138 n. l. římským konzulem Juniem Brusem Galaicem jako Valencia. Je to město s mnoha tradicemi. Zde se nachází také Vodní dvůr, který byl v roce 2009 prohlášen za nehmotné kulturní dědictví lidstva. Absolvujeme prohlídku starého města s naším průvodcem. Poté budete mít čas si město trochu prohlédnout sami. Následuje cesta do Barcelony do hotelu. Večeře (balíček požitků).

8. den: Návrat domů!
Je čas se rozloučit se Španělskem. Po snídani vás náš autobus bezpečně dopraví na letiště v Barceloně, odkud nastoupíte na cestu domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.



Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Barcelony a zpět
  • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího,
    1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • Bezplatný check-in na letišti!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve vybraných 4* hotelech na okružní cestě*
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA balíček požitků: 7 x večeře v hotelu / restauraci v hodnotě 3 990 Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu

4 výlety v ceně:

  • Zaragoza Citytour!
  • Madrid - Hlavní město Španělska
  • Toledo - Staré španělské královské město!
  • Valencia - Staré římské město!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Bacelona - Citytour, Girona & Figueres!
  • Kompletní cestovní pojištění s možností storna zájezdu




Cibelesova Fontána V Madridu


Toledo