Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK041". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 TR Istanbul     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena, 4* a 5* hotely včetně snídaně

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dnů)
      18.980 Kč za osobu
      Sleva: -38%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 TR Istanbul     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena, 4* a 5* hotely včetně snídaně

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dnů)
      18.980 Kč za osobu
      Sleva: -38%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Let do Istanbulu
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Istanbulu, metropole na Bosporu. Tento průliv tvoří hranici mezi Evropou a Asií. Na letišti na vás bude čekat naše delegátka. Po vyřízení vstupních formalit vás autobus přepraví do hotelu na první noc. Parkování na letišti v Praze / Vídni za vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci.

2. den: Istanbul – kouzelná metropole na dvou kontinentech!
Po snídani vás rovnou zveme na první vrchol cesty. Nejprve se vydáme na bývalé místo Hippodromu, původně shromažďovací místo pro lid a prohlédneme si tři památníky pozdní antiky. Poté navštívíme Modrou mešitu, jedinou na světě se šesti minarety. Stavba této mešity byla zahájena v roce 1609 a dokončena v roce 1616. Následuje návštěva nejvýznamnějšího mistrovského díla byzantského umění – Hagia Sofia (vstupné v rámci kulturního balíčku). Původně křesťanský kostel, po dobytí se stal mešitou a dnes je slavným muzeem, které je také považováno za osmý div světa. Na závěr dne se projdete po Egyptském neboli Kořenném bazaru, který se nachází v severnější části města, s jeho orientálními vůněmi a barvami. Přenocování.

3. den: Istanbul – fascinující plavba na Bosporu
Dnešní den máte k dispozici pro vlastní program, ale samozřejmě je tu také co objevovat. Je možnost se vydat na výlet lodí po Bosporu (součástí kulturního balíčku). Během plavby mezi dvěma břehy, které oddělují Evropu a Asii, můžete obdivovat harmonické soužití minulosti a přítomnosti, okázalosti a prosté krásy. Od starověku bylo privilegiem mocných a bohatých usadit se na sladkých vodách Asie. Mnoho malebných fasád domů, hradů a paláců objevíte na naší lodní prohlídce. Poté se vydáme do Bursy, starověkého Prusia, které bylo od roku 1326 prvním hlavním městem osmanských sultánů. Dnes bohaté, v úrodné kotlině ležící hlavní město provincie, je obklopeno vysokými horami. Úzké uličky, malebné staré domy, impozantní mešity a hustě osídlené bazary vonící všemi vůněmi Orientu; mosty přes hluboké rokle uprostřed města, romantické staré hřbitovy vedle prostorných moderních bulvárů a slavné termální prameny – to je Bursa. Uvidíte Ulu mešitu a Koza Han a bývalý hedvábný bazar. Večer se vrátíme do hotelu, kde přenocujeme. Večeře (balíček požitků).

4. den: Pergamon - Kusadasi
Po snídani se dnes vydáme podél pobřeží do Pergamonu. Tam uvidíte akropoli (vstup v rámci kulturního balíčku), nejstrmější antické divadlo, základy Zeusova oltáře, městské stavby, chrámy a zbytky kdysi světoznámé knihovny, která byla po Alexandrii největší své doby. Mimochodem, právě zde byl vynalezen „pergamen“! Poté pokračujeme do Kusadasi nebo Izmiru. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu v oblasti Kusadasi / Izmir.

5. den: Efez – Pamukkale
Dnešní výlet nás zavede do Efezu, města, které je považováno za jednu z největších a nejlépe dochovaných archeologických lokalit na světě (vstup v rámci kulturního balíčku). Artemidin chrám z helénistického období patří mezi sedm divů světa. Za vlády císaře Augusta bylo město nejvýznamnějším obchodním centrem Malé Asie. Divadlo pro 24 000 diváků a knihovna Celsa svědčí o vysokém stupni rozvoje města. Antika čeká, až ji objevíte! Dále pokračujeme úrodným údolím velké řeky Meandros do vnitrozemí do Pamukkale, na vrcholu kopce ležícího „bavlněného hradu“ z vápencových teras. Po příjezdu budete mít ve vašem termálním hotelu i příležitost k termální koupeli. Přenocování v Pamukkale a večeře (balíček požitků).

6. den: Hierapolis – Antalya
Dnes navštívíme ruiny nádherného města Hierapolis, které zažilo svůj rozkvět v době římských císařů. Rozkládá se nad vápencovými terasami. Zde se nacházejí základy Apollónova chrámu z 3. století n. l. Římské divadlo s padesáti řadami sedadel z travertinu je krásné a působí královským dojmem (vstup v rámci kulturního balíčku). Poté pokračujeme přes nádherné horské panorama Taurus do Antalye. Po cestě navštívíme tkalcovnu koberců, kde se seznámíte s celým procesem výroby koberců (od získávání surovin; hedvábí, bavlna a vlna až po hotový výrobek). Přenocování v oblasti Antalya s večeří (v případě rezervovaného balíčku požitků).

7. den: Antalya
Dnes máme příležitost navštívit Antalyu, jedno z nejkrásnějších měst turecké riviéry. Město je chráněno nádhernou horskou kulisou Taurus a nachází se zde bohatá vegetace. Uvidíte například symbol města, Yivli Minare, „žebrovaný“ minaret. U Kalekapisi, „Brány pevnosti“, stojí hodinová věž na staré věži městského opevnění. Při procházce městem budete mít příležitost k nákupům, zejména šperků a koženého zboží. Náš výlet zakončíme návštěvou vodopádu Karpuzkaldran. Přenocování v oblasti Antalya s večeří (balíček požitků).

8. den: Návrat domů
Dnes je bohužel čas se rozloučit. Náš autobus vás odveze na letiště, odkud nastoupíte na let zpět do Prahy nebo Vídně.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Spropitné pro řidiče a místního průvodce. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Cestovní pojištění.

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů záleží na Vašem vlastním uvážení. Změna hotelu nebo programu není plánovaná, zůstává však vyhrazená. Rezervace probíhají podle obsazenosti termínů. Minimální počet účastníků na termín je 20 osob. O zrušení termínu z důvodu nenaplnění minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejméně 5 týdnů před odjezdem. Pokud bude zájezd zrušen z důvodu nenaplnění minimálním počtem účastníků, zákazník nemá nárok na úhradu nákladů vzniklých v souvislosti s plánovanými prohlídkami (např. samostatně zakoupené vstupenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy nebo Vídně do Istanbulu a zpět
  • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího, 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve vybraných 4* hotelech během okružní cesty
  • 7x snídaně v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků: 7x večeře v hotelu/restauraci v hodnotě 5 390 Kč
  • Let z Antalye do Prahy / Vídně
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


5 výletů v ceně:

  • Istanbul kouzelná metropole na dvou kontinentech!
  • Pergamon – Kusadas!
  • Efez – Pamukkale!
  • Hierapolis – Antalya!
  • Prohlídka Antalye!

Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Istanbul – fascinující plavba na Bosporu!, vstupné do Hagia Sofia




vodopád Karpuzkaldiran


Antalya


Antalya Pamukkale